WTCC - Michelisz Norbi újra riválisai előtt, Tassi Attila pedig eddig legjobbját hozta
Michelisz Norbi újra riválisai előtt, Tassi Attila pedig eddig legjobbját hozta
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbi újra riválisai előtt, Tassi Attila pedig eddig legjobbját hozta

LantiLanti
2019/06/20 21:31

A Nordschleiféhez és az első kvalihoz is méltó volt a második időmérő edzés az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa nürburgingi állomásán.

A 40 perces edzés felszáradó pályán zajlott, így óriási lépésekben javultak a köridők. A végén már mindenki slicken volt, és az utolsó nagy rohamra készült, amikor - akárcsak az QP1-en - az egyik PWR Cupra közbeszólt. Ezúttal Daniel Haflög tette falra az autót az utolsó kanyarkombinációban.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

Mivel a szürke Cuprát nem lehetett gyorsan kivenni a pályáról, a versenyirányítás Code60-at ítélt meg a baleset helyszínére, ami alapból el is vette volna mindenkitől a javítás esélyét.

Csakhogy a pálya száradása miatt a másik négy szektorban a legtöbben olyan előnyt gyűjtöttek össze, hogy a Code60 ellenére is javítani tudtak a végén. 

Az időmérőt végül a pályán már több ezer megtett körnél járó Benjamin Leuchter nyerte, márkatársát, Rob Huffot megelőzve. Az összetettet vezető Esteban Guerrieri lett a negyedik, Michelisz Norbi pedig (a korábbi második hely után) ezúttal negyedikként zárt. 

A magyar pilóta számára fontos fejlemény, hogy közvetlen riválisai közül csak Guerrieri van ott a közelében; Thed Björk 19., Yvan Muller 20., Nestor Girolami 24., Mikel Azcona pedig 25. lett. Így, míg Norbi esetében egy igen eredményes forduló van most kilátásban, a fenti négyesnél könnyen kerek lehet a szombat. 

Magyar szempontból még örvendezésre ad okot, hogy Tassi Attila élete legjobb időmérős eredményét elérve a 8. helyen zárt a Hell Energy KCMG Hondával, azaz a második sorból indulhat majd a szombati első versenyen.

A második nürburgringi időmérő végeredménye:

qp2.jpg

Az első futam közvetítése pénteket 17:15-kor kezdődik az Eurosport 1-en. 

Hozzászólások