WTCC - Michelisz Norbi újra győzött, és így még mindig bajnokesélyes
Michelisz Norbi újra győzött és így bajnokesélyes
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbi újra győzött, és így még mindig bajnokesélyes

LantiLanti
2020/07/14 09:45
A hétvégén rendezték az eSport WTCR bajnokság idei utolsó előtti állomását a legendás és (a valóságban) veszélyes makaói utcai pályán. Egyik kedvenc helyszínén Michelisz Norbi ismét futamot nyert, és így lőtávolon belül maradt az összetettben. 

Az elmúlt néhány hónapban sokszor ejtett bennünket ámulatba, hogy bizonyos szempontból mennyire realisztikusak már a szimulátor programok, Makaón viszont kijött egy-két anomália. A pilóták egy része "iránykorrektornak" használta a szalagkorlátokat, és olyan becsapódásokat lehetett túlélni, ami a valóságban végzetes lett volna. 

Természetesen az eSport WTCR-ben is volt tömegbaleset a Lisszabon kanyarban (az első futamon Michelisz Norbi emiatt nullázott), és ezek miatt néhány büntetést is kiosztottak utólag. 

Az időmérő edzés királya ezúttal Mikel Azcona volt az új Cupra León Competiciónnal, a Superpole-ban egyedül ő jutott 2:30 alá. Michelisz Norbinak egy kilencedik hely jött össze, amivel fontos pontokat bukott el. Ráadásul Makaón a középmezőnyből indulni... Minden továbbit érdemes megnézni a magyar közvetítésből, mert mindössze 12 perc az egész. 


Az első makaói futam után úgy tűnhetett, Norbi esélyei jelentősen csökkentek a bajnokságban, ám hátra volt még a fordított rajtrácsos futam, ahol a BRC Racing pilótája a második helyről indulhatott. Előtte a 2017-es nagy rivális, Thed Björk állt, aki a valóságban kőkemény ellenfél, a szimulátorozásban viszont kevés a tapasztalata. 

A valódi versenyhétvégéken a második futam szokott roncsderbi lenni Makaón, és ez a virtuális valóságban is bejött, pedig itt az elsőn sem kellett izgulni amiatt, hogy a csapatfőnök kiakad, ha meglátja a sajtospogácsává hajtogatott autót... 12 perc az egész, érdemes megnézni. 


A futam után csak úgy záporoztak a pontlevonások. 5 pontot vettek el Nestor Girolamitól, Azconától, Kevin Ceccontól és Yann Ehrlacher-től, mert tevékeny részt vállalt a nagy baleset kialakulásában, illetve mert a kupleráj kellős közepén is csak taposták a gázt, hogy minél hamarabb átjussanak. Az első futamon történt ütközésért pedig Tom Coronel és Ceccon bűnhődött: szintén 5 ponttal lettek karcsúbbak. 

A büntetéseknek és a kalandos második futamnak köszönhetően az idényzáró sepangi verseny előtt még mindig szoros a bajnokság, Ehrlacher 9 pont előnnyel vezet Norbi előtt. 

Lőtávolban van még Azcona, Mat'o Homola és Esteban Guerrieri is, de matematikai esélye Tassi Atinak és Girolaminak is marad. A hondás magyar lemaradása 36 pont, miközben a maláj pályán összesen 55-öt lehet szerezni. 

Makao-osszetett.jpg

Az idényzáró versenyt vasárnap (07.19) este 11-től közvetítjük az Eurosport 1-en. 

esport-wtcr-makao-baleset.jpg

Hozzászólások