WTCC - Michelisz Norbi új márkatársaival együtt tesztelt Portimaóban
Michelisz Norbi új márkatársaival együtt tesztelt Portimaóban
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbi új márkatársaival együtt tesztelt Portimaóban

LantiLanti
2019/02/27 13:07

Megkezdte a pályán zajló felkészülést is a 2019-es WTCR szezonra a Hyundai i30 N TCR-eket versenyeztető BRC Racing; Michelisz Norbi csapata néhány napja Dél-Portugáliában tesztelt. 

A világbajnoki második magyar pilótával a gyakorlás részleteiről, a csapat változásáról és az új társak teljesítményéről beszélgettünk.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon is

"A csapat két autóval volt tesztelni Portimaóban, és mind a négyen lehetőséget kaptunk. A helyszínválasztást az motiválta, hogy Dél-Portugáliában van igazán jó esély arra, hogy ilyenkor is 20 fok lesz, és van értelme tesztelni" - mondta Norbi a WTC Blognak. 
"Őszinte leszek, olyan eget rengető érdekességre ne gondoljon senki a teszt kapcsán. Ilyenkor az a fontos, hogy mi versenyzők formába lendüljünk az új szezon előtt, illetve ezek a tesztek jelentik az alkalmat, amikor extrémebb beállítási variációkkal is tudunk kísérletezni."

Mivel a TCR szabályrendszerben nincs lehetőség a rendszeres fejlesztésre, ezek a kiruccanások leginkább a beállításokról és a pilóták tapasztalatszerzéséről szólnak. 

"A spanyolviaszt nem találtuk fel, de a tavalyi év alapján nem is vagyunk feltétlenül rászorulva. Ha találunk valami érdekes setup-ot, annak örülünk, de ha nem, tavalyról már így is kiváló beállításaink vannak. És közben mi is visszarázódunk, illetve a két új csapattárs megismerheti az autót."
"Mondjuk ők is szerencsés helyzetben vannak, mert ahogy tavaly említettem, a Hyundai i30 N TCR egyik nagy erőssége, hogy rendkívül versenyzőbarát. Nagyon részletesen nem kérdeztem ki őket, de a köridőik egyből jók voltak, úgyhogy nincs okuk az aggodalomra." 

Az új versenyzők érkezése miatt új szakembereket is szerződtetnie kellett a csapatnak, ám ez Norbi környezetét nem érinti jelentősen.

"Az én szervizcsapatomban nem lesznek számottevő változások, de erről többet most nem mondhatok, mert március 18-án tartanak egy nagy sajtótájékoztatót, és minden részletet ott fognak bejelenteni."

Az április eleji szezonkezdet előtt még további tesztek várnak a hyundai-osokra, többek között a március végén esedékes barcelonai kollektív teszt. 

Hozzászólások