WTCC - Michelisz Norbi sarlóval vágta a hátrányát Szlovákiában
Michelisz Norbi sarlóval vágta a hátrányát Szlovákiában
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbi sarlóval vágta a hátrányát Szlovákiában

LantiLanti
2019/05/13 21:57

Elég sokat téptem már a szám arról, hogy a háromfutamos lebonyolításban mennyire mást jelent a 'nagy hátrány' fogalma, mint a korábbi rendszerben volt. Végre itt egy számunkra is bizsergető példa a hússzagú életből. 

Michelisz Norbi a szlovákiaringi hétvége előtt nyolcadik volt az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa összetettjében, és 52 pontos távolságból hunyoroghatott a listavezető Nestor Girolami felé. Aztán lement egy forduló, és most harmadik a bajnokságban, összvissz 23 pont lemaradással. 

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

Ehhez kellett egy nagyon jól sikerült forduló Norbitól. Két második hely az időmérőkön (csak ezzel 8 pontot kaszált), két dobogó, és egy kiváló hatodik hely a fordított rajtrácsos versenyen. 

És persze kellett az is, hogy a közvetlen riválisok egy picit haloványabbak legyenek a szokottnál. A listavezető Nestor Girolami például lehet, hogy megnyerte a második futamot, de azon kívül egyetlen penészes pontot sem gyűjtött. Esteban Guerrierinek pedig hiába jött össze megint egy dobogó, ő az első versenyen lett csak 14. 

Gabriele Tarquini és Jean-Karl Vernay összesen 17 pontot gyűjtött, Thed Björknek mindössze hat jutott, Fred Vervisch pedig ugyan győzött a nyitó futamon, de aztán csak a legkerekebb szám jött össze neki a másik két versenyen. 

Ehhez képest a Hyundai i30 N TCR-el versenyző magyar pilóta 54 pontot zsákolt be Szlovákiában, aminél csak az élete hétvégéjét futó Ma Qing Hua tudott többet az Alfa Romeo Giuliettával (58). A kínai ezzel a 19. helyről a 9-re repült előre a bajnokságban.

Az összetettet viszont továbbra is Girolami vezeti, igaz 10 pont helyett már csak 2 az előnye Guerrierivel szemben. Tarquini megtartotta a 4. helyet, ám nyolc ponttal nőtt a lemaradása, míg Björk a harmadikról az ötödik pozícióba esett vissza. 

Norbi előretörését Vernay és Mike Azcona is a saját bőrén érezte, mindketten egy-egy hellyel csúsztak vissza. 

A Túraautó Világkupa összetettje három forduló után:

Ossz.jpg

Hozzászólások