WTCC - Michelisz Norbi saját csapatot indít!!!
Michelisz Norbi saját csapatot indít!!!
Fotó: M1RA

Michelisz Norbi saját csapatot indít!!!

LantiLanti
2017/03/20 10:39

Hónapok óta dolgoztak már rajta, mára hivatalosság vált: Magyarország egyik legnépszerűbb sportolója a jövőben már nem csak autóversenyzőként, de csapattulajdonosként is megpróbál sikereket elérni, első lépésben megalapította M1RA istállót, amellyel indén a TCR Nemzetközi Sorozatban áll rajthoz.

A magyar csapat Michelisznek köszönhetően kiváló kapcsolatot ápol majd a JAS Motorsporttal, így nem is lehetett kérdés, hogy Honda Civic-kel indulnak a bajnokságban, méghozzá kettővel. Az egyiket a B3 Racingtől érkező Tassi Attila, a másikat pedig a WTCC-t is megjárt olasz Roberto Colciago vezeti majd.

A felszerelés és a legénység már együtt, a csapatvezetői feladatokat pedig Norbi versenymérnökének öccse, Bári Dávid látja majd el, aki 2012-ben még Wéber Gabi versenymérnöke volt a Túraautó Világbajnokságon, tavaly pedig a B3 csapatot irányított a TCR sorozatban.

A csapat már túl is van az autók bejáratásán, a motyó pedig elindult Grúziába, ahol április 1-2 között kezdetét veszi a TCR Nemzetközi Sorozat idei szezonja. A bajnokság a WTCC-hez hasonlóan 12-ről 10-re csökkentette a fordulók számát idén.

Michelisz Norbi az Indexen írt saját blogjában számolt be a hírről, és elmondta, bár korábban sokszor beszélt arról, hogy az autósport mellett a pénzügyi világ is érdekli, valójában be kellett ismernie magának, a versenyzés lett az élete. Az új csapat azonban nem csak Norbi hosszabb távú jövőjét hivatott biztosítani, a Honda gyári versenyzőjének eltökélt célja, hogy minél több magyar tehetségen adjon lehetőséget a nemzetközi színtéren.

M1ra_bemutatas

"Lehetőséget akarunk nyújtani a magyar fiataloknak, hogy egy erős nemzetközi sorozatban megméressenek. Ebben az én szerepem amellett, hogy tulajdonos vagyok, természetesen a pilóták fejlődésének nyomon követésében, a nekik való tanácsadásban csúcsosodik majd ki. De hangsúlyozottan nem csak versenyzőtehetségeket karolunk fel, ennél többről van szó! Izgalmas szakmai kihívás elé szeretnénk állítani a szépreményű mérnököket és szerelőket is" - írta Norbi.

"Óriási potenciál van a fiatal járműmérnökökben és a magyar járműiparban, egy versenycsapat tagjaként pedig tökéletesen át lehet ültetni az iskolákban megszerzett tudást az innovatív gyakorlatba. Ebben Dávid testvére és az én WTCC-s versenymérnököm, Bári Gergő is a segítségünkre lesz tanácsadóként."

Michelisz Norbi csapata tehát a M1RA névre hallgat majd, a magyar pilóta pedig blogbejegyzésében alaposan el is magyarázta, hogy állt össze ez az elnevezés.

"Az M1-gyel a nagy célunkat szimbolizáljuk: szeretnék, ha idővel a miénk lenne Magyarország első számú versenycsapata. Az RA a Racingra utal, de kimondva nekünk a M1RA mindig is Mira lesz, így Michelisz Racingként is lehet értelmezni. Ráadásul a Mira olaszul azt jelenti, hogy cél, spanyolul azt, hogy látvány, oroszul azt, hogy béke. Ezeken a pozitív töltetű szavakon túl van egy számomra rendkívül személyes oka is az elnevezésnek… Johannával a Mira nevet választottuk a születendő gyermekünknek, engem így a csapat neve mindig a kislányunkra emlékeztet majd."

Norbi hozzátette, Tassi Atika személyében van egy rendkívül fiatal és nagyon tehetséges magyar pilótájuk, aki mellé egy minden hájjal megkent, rutinos olasz érkezett. Colciago kettős szerepet kap majd, hiszen amellett, hogy saját sikeréért versenyezhet, Atikát is tanítani fogja, amikor egyéb elfoglaltságai miatt Norbi nem lehet ott egy versenyhétvégén. A magyar pilóta mérnöke Dávid, Colciagoé pedig a Gabriele Tarquini korábbi ember, a Honda gyári csapatánál is megfordult Giancarlo Bruno lesz.

A M1RA komoly célokat tűzött ki a bemutatkozó szezonra, Roberto Colciagoval a bajnoki címért szállnának harcba, Tassi Attilától pedig futamgyőzelmeket várnak. A fiatal magyar tehetséggel kapcsolatban viszont Norbi kihangsúlyozta, egyelőre nem szeretnének túl nagy terhet helyezni a vállára.

Hozzászólások