WTCC - Michelisz Norbiék idén nem mennek a Nordschleifére - tovább tömbösítik a WTCR-naptárt
Michelisz Norbiék idén nem mennek a Nordschleifére - tovább tömbösítik a WTCR-naptárt
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbiék idén nem mennek a Nordschleifére - tovább tömbösítik a WTCR-naptárt

LantiLanti
2020/03/18 08:35
Tegnap este biztosság vált, hogy a Túraautó Világkupa mezőnye idén nem versenyez a Nordschleifén, miután a koronavírus probléma miatt a német szervezők olyan időpontra halasztották a Nürburgring 24 órást, amely már foglalt a WTCR-ben. 


A WTCC és utódja, a WTCR 2015 óta látogatja a világ legnehezebb versenypályáját, ahol rendszeresen az első számú aperitif szokott lenni a legendás 24 órás verseny előtt.

Idén május 21-23 között rendezték volna az eseményt, ám a koronavírus helyzet beláthatatlan alakulása miatt a szervezők végül szeptember végére (24-27) halasztották. Ez az időpont azonban a WTCR számára nem megoldható, mert a megelőző hétvégére van betervezve a ningbói verseny. 

"Teljes mellszélességgel támogatjuk és tiszteletben tartjuk az ADAC Nordrhein arra vonatkozó döntését, hogy ebben a nehéz helyzetben a német kormány intézkedéseit követve elhalasztotta a 24 órás versenyt. Az ADAC Nordrhein 2015 óta fontos partnerünk, és együtt mindent meg fogunk tenni azért, hogy a WTCR a jövőben ismét versenyezzen ezen a legendás pályán" - mondta Francois Ribeiro.

Az Eurosport Events vezetője azonban ismét leszögezte, ésszerű keretek között mindent megtesznek azért, hogy a törlések ellenére is meglegyen idén a 20 futam. Ennek érdekében tovább tömbösítik a versenynaptár második felét. 

A Nordschleifén elmaradó két futamot szétterítik a vila reali és a salzburgi hétvégére, azaz Portugáliában és Ausztriában is a tavalyi rendszer szerint bonyolítják le a fordulót. Ezen a két helyszínen tehát ismét két időmérőt és három futamot rendezhetnek idén. 

A korábban szintén törölt hungaroringi forduló versenyei sem maradnak el, azokat a spanyolországi hétvége programjába építették be. Amennyiben szükség és lehetőség van rá, ugyanezt az eljárást követik majd a soron következő fordulókkal. 

Jelen állás szerint tehát a 2020-as WTCR-szezon - amennyiben a nemzetközi helyzet is úgy gondolja - június 7-én rajtolhat a Szlovákiaringen. 

Hozzászólások