WTCC - Főnöke szerint a bajnoki cím megerősítette Michelisz Norbi pozícióját a Hyundai-nál
Főnöke szerint a bajnoki cím megerősítette Michelisz Norbi pozícióját a Hyundai-nál
Fotó: fiawtcr.com

Főnöke szerint a bajnoki cím megerősítette Michelisz Norbi pozícióját a Hyundai-nál

LantiLanti
2020/06/19 11:15
A tavaly decemberben megnyert világkupa-cím után nagyon sokan tették fel a kérdést: mennyiben változtatja meg ez a siker Michelisz Norbi életét. A válasz, mint általában, nem egy egyszeresen összetett mondat. 

Sok szempontból az élet pontosan ugyanolyan, mint előtte. Norbi nem költözött Monacóba, nem törték le a kilincsét az aláírására hajtó csapatvezetők, és nem nőtt hirtelen öt centit.

A szakma, a boxutca már évek óta tudja, ő a mezőny egyik legjobb versenyzője, napjaink egyik kimagasló túraautósa, most annyi történt, hogy ez végre az eredményekben is megmutatkozott. Kupára vésték, írásba foglalták, laminálták. Van, akinek gyorsan jön, van, akinek többet kell rá várnia, de a tudás előbb vagy utóbb utat tör magának. 

Más szempontból viszont igenis hozott változást a bajnoki cím: főnöke szerint a győzelem megerősítette Michelisz Norbi pozícióit a Hyundai berkein belül.

"Norbi mindig is kiváló nagykövete volt a Hyundai márkának, főleg otthon, ahol marketing szempontból nagyon erősek vagyunk. Természetesen a bajnoki címnek köszönhetően még nagyobb lett a támogatottsága (a márkán belül), hogy továbbra is a Hyundai-t képviselhesse. Ez egy világbajnokság, és minden márka szeretné, ha nála, és nem valaki másnál menne a világbajnok" - mondta az Eurosport Hungary-nek Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport főnöke. 
"Úgy érzem, az idei pilótafelállásunk kifejezetten erős, és nem titok, hogy Norbi, illetve Gabriele egy kicsit inkább számít Hyundai-nagykövetnek, mint a másik kettő."

Eldőlt Michelisz Norbi jövője, és már be is jelentették, hogyan tovább | Eurosport

A Hyundai Motorsport hivatalos közleményben erősítette meg, hogy továbbra is elkötelezett a WTCR Túraautó Világkupa mellett, ám 2020-ban már két különböző csapat versenyezteti a négy gyári támogatott pilóta autóját. A négy közül az egyik a címvédő Michelisz Norbi lesz, aki ismét Gabriele Tarquinivel kerül egy csapatba.

Jelen állás szerint 2020-ban is négy gyári pilótával megtámogatott Hyundai i30 N TCR lesz a Túraautó Világkupa mezőnyében, ám annyi változik, hogy ezeket nem egy, hanem két különálló csapat készíti majd fel.

A tavaly négy autót versenyeztető Lukoil BRC Racing felel majd a címvédő Michelisz Norbi és a 2018-as bajnok Gabriele Tarquini kocsijáért, a Liqui Moly Team Engstler pedig Nicky Catsburgéért és Luca Engstleréért. 

Szén-szén, gondolhatnánk első ránézésre, ám ennek a változtatásnak sokkal nagyobb jelentősége van. A Hyundai Motorsport vezetője szerint ha nincs Franz Engstler csapata, most valószínűleg csak két Hyundai szerepelne a még alakulóban lévő nevezési listán.

"Idén egyértelműen nincs akkora a költségvetésünk, mint egy évvel korábban volt, viszont jelentkezett egy csapat, amely rendelkezik valamennyi saját anyagi háttérrel, és a mi pilótáinkkal illetve támogatásunkkal akart menni" - mondta Adamo.
"Ebben a szezonban egyértelműen visszafogottabb lesz a jelenlétünk a bajnokságban, és a két partnercsapatunk támogatóinak köszönhető, hogy változatlan létszámmal indulunk. Pontosabban majd meglátjuk, hiszen jó kérdés, hogy a jelenlegi helyzetben melyik támogatónak milyen lehetőségei lesznek."

És ezek még csak a gyártóval szorosabb kapcsolatban lévő csapatok autó. Az Eurosport Events nemrég bejelentette, a rendkívüli helyzetre való tekintettel egyautós alakulatok nevezését is elfogadják, így még több Hyundai lehet a mezőnyben. Egy szimpatikus brit csapat például már sürgölődik a háttérben. 

Újabb Hyundai - szimpatikus családi csapat érkezhet a WTCR-be | Eurosport

Napokon belül bejelenthetik, hogy egy újabb Hyundai i30 N TCR-el bővül a Túraautó Világkupa mezőnye, miután a brit bajnokságból ismert Essex and Kent Motorsport nyilvánosságra hozta szándékait. A szimpatikus brit családi alakulat a közösségi médiában árulta el, hogy a WTCR-ben indítanák az istálló alapítójának ükunokáját, a 20 éves Lewis Kentet.

Hozzászólások