WTCC - Michelisz Norbi: magabiztosnak és erősnek érzem magam Sepang előtt
Michelisz Norbi: magabiztosnak és erősnek érzem magam Sepang előtt
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbi: magabiztosnak és erősnek érzem magam Sepang előtt

LantiLanti
2019/12/02 21:26
Decemberben általában a Mikulást és a karácsonyt várjuk leginkább, idén viszont van valami, ami sok autósport rajongó számára túltesz, de legalábbis egy szinten van a két nagy téli ünneppel.

Közeledik az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa idényzárója Sepangban, ahova Michelisz Norbi listavezetőként, kilenc pont előnnyel érkezik. A BRC Hyundai magyar versenyzője egy interjúban elmondta, lélektani előnnyel utazik Malajziába, és magabiztosnak, erősnek érzi magát.

"Pontosan úgy állunk, ahogy néhány versenyhétvégével ezelőtt szerettem volna. Ez a szezon legfontosabb része, és komoly lélektani előnyt jelent, hogy listavezetőként mehetek Malajziába. Ez sokkal jobb, mint hátrányban lenni. De a különbség kicsi, úgyhogy kényelmesnek nem nevezném a helyzetem. Viszont az én kezemben van az irányítás, ami jó érzés" - idézi Norbit az fiawtcr.com.

Michelisz két évvel ezelőtt élte át először, hogy bajnokesélyesként utazhat a sorozat utolsó versenyére. Akkor 6.5 pont volt a hátránya Thed Björkkel szemben, ám egy időmérős fékhiba miatt bántóan korán elszálltak az esélyei. 

Akkor a szabadedzések alatt úgy tűnt, kicsivel talán jobban bírta a feszültséget, mint a svéd, és úgy érzi, a mentális erő terén azóta csak fejlődött.

"Minél közelebb vagyunk a versenyhez, annál jobban érzem magamon a nyomást. De ebben a szezonban szerint elég jól sikerült kezelnem a lelki terheket. Magabiztosnak és nagyon erősnek érzem magam, ezért úgy gondolom, az egész csomag kiváló lesz Malajziában."

A sepangi pálya mind a négy bajnokaspiráns számára új helyszín lesz, ám természetesen mindannyian voltak itt tesztelni az év során. Norbi szerint a legjobbak csapnak össze a szezon végén.

"A három riválisom elég régóta harcol bajnoki címekért, és csúcsformában van. Mindenki a legjobbját fogja adni, és lehetetlen megmondani, ki jelenti a legnagyobb veszélyt. A pálya nekem és az ellenfeleimnek is új lesz, és ezzel nincs is semmi gond." 
"2017-ben életem legintenzívebb napját éltem át, amikor Katarban a világbajnoki címért harcolhattam. De biztos vagyok benne, hogy Malajzia túltesz majd ezen" - zárta Norbit.

A sepangi idényzárót december 13-15 között rendezik, és mind a három futamra vasárnap kerül majd sor. 

Hozzászólások