WTCC - Megtört a jég, Michelisz Norbi végre futamot nyert
Megtört a jég, Michelisz Norbi végre futamot nyert
Fotó: fiawtcr.com

Megtört a jég, Michelisz Norbi végre futamot nyert

LantiLanti
2020/07/06 18:21
A harmadik fordulóig kellett várni, hogy Michelisz Norbi megszerezze első futamgyőzelmét az eSport WTCR virtuális bajnokságban, ahol Túraautó Világkupa jelenlegi és korábbi versenyzői mérik össze magukat. 

Ami nem jött össze a sógoroknál (Salzburgring P3 és P4), nem sikerült itthon (Hungaroring P2 és P6), és valahogy a Felvidéken sem akart összeállni (Szlovákiaring P4 és P5), az összejött egy olyan pályán, ami nagyon messze van. Fizikailag, mert Norbi szívéhez annál közelebb.

A virtuális bajnokság negyedik állomása Ningbo volt, a kínai pálya, ahol a Hyundai versenyzője tavaly futamot nyert, majd átvette a vezetést a bajnokságban. 

Norbi számára nem indult jól a virtuális forduló, az időmérőn nem került be a Superpole-ba (top5), sőt az alapszakaszban csak nyolcadik lett, ami viszont jó esélyeket vetített előre a második futamra.

Hasonló reményei lehettek a Zengő Motorsport Cupráját vezető Boldizs Bencének, aki a kilencedik idővel megváltotta jegyét az első sorba a fordított rajtrácson. Velük ellentétben Tassi Atika ott volt a legjobb öt között (először), így neki - két második futamos győzelem után - most az első verseny volt a fontosabb.

Ahol Yann Ehrlacher (Cyan Racing - Lynk & Co) indult a pole-ból, Mikel Azcona (Cupra) mellől, míg Tassi a negyedik rajtkockából várta a startot Nestor Girolami (All-Inkl.com Münnich Motorsport - Honda) társaságában.

Mivel az egész futam 12 perc, beszámoló helyett érdemes inkább megnézni, magyar kommentárral:


Győzelmével Ehralcher átvette a vezetést az összetettben, Michelisz Norbi az ötödik, Tassi Attila pedig a hatodik helyre csúszott vissza.

Norbinak és Bencének viszont ott volt még a második verseny, és az esély a dobogóra. A zengős pilóta Aurelien Comte mellől a második rajtkockából indulhatott, míg a világkupa címvédője harmadik volt a kezdésnél. Hogy melyiküknek hogyan sikerült a fordított rajtrácsos futam, azt újabb bő 10 percben érdemes megnézni. 


Michelisz Norbi számára ez egy fontos siker, hiszen volt szimulátorosként mindenki sokat várt tőle a virtuális valóságban, és bár a mezőny egyik legkiegyensúlyozottabb tagja volt eddig is, a győzelem mostanáig elkerülte. 

A mostani sikerre Norbi két fordulóval a sorozat vége előtt második az összetettben, hat ponttal az első Yann Ehrlacher mögött. De hátrébb is szoros a meccs, Norbit csak két pont lemaradással követi Guerrieri, és abszolút lőtávolban van még Mat'o Homola, Mikel Azcona, sőt, Tassi Attila is. 

esport-wtcr-osszetett-ningbo-utan.png

Hozzászólások