WTCC - Michelisz Norbi: eddig az erősségem volt, de most javulnom kell
Michelisz Norbi: eddig az erősségem volt, de most javulnom kell
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbi: eddig az erősségem volt, de most javulnom kell

LantiLanti
2019/04/10 18:26

Michelisz Norbi nem csalódott, de fejlődést vár magától a marokkói idénynyitó után, és már tudja is, miben kell javulnia az eredményességhez. 

A BRC Hyundai N Squadra Corse magyar pilótája a két időmérőn csak egy 12. és egy 15. helyet ért el Marrakeshben, így nem lehettek rózsás álmai az előzésre szinte alkalmatlan afrikai körön. Jó hír azonban, hogy mindhárom versenyen szerzett pontot, és összesen 17-tel hagyta maga mögött egyik legkevésbé kedvelt pályáját. 

Az egyik nehézséget a BoP okozta; a koreai márka már a szezon előtti teszten is túl marasztalónak érezte a számokat, ám Norbi meglehetősen keveset foglalkozott ezzel (nyilvánosan), ami szerintem jó döntés. Ott vannak erre Andrea Adamóék, az ő dolga, hogy kihozza a maximumot abból, ami adott. És ezúttal saját elmondása szerint nem sikerült maradéktalanul. 

"Mindenképpen javítanom kell az egykörös tempómon, ami fura, mert eddig az erősségem volt. Viszont ezeken a 2019-es gumikon egy kicsit küszködöm, és ezt már a teszteken is éreztem" - mondta Michelisz Norbi a futamok után. 
"Az okozta a problémát, hogy túlerőltettem a gumikat. Ugyan a gumibeszállító nem változott tavalyhoz képest, de 2019-re a korábbinál puhább keveréket kaptunk, ami jelentősen megváltoztatta az autó kezelhetőségét és az ideális beállítási tartományokat. Olyan különbségről van szó, ami vezetés közben alig érzékelhető, viszont a telemetria megmutatja az eltéréseket."

Érdekes dolog ez, mert Barcelonában a mezőny felét kifaggattam az új gumikról, és mindenki azt mondta, a keverék nem változott, csak keményebb az oldalfal. Ehhez képest Marrakeshben már sokkal komolyabb módosításokról beszéltek. Állítólag a gumi ideális működési tartománya jelentősen szűkült.

Norbi említést tett a betegségről is. A versenyek előtt volt 40 fokos is a láza, de elmondása szerint éjszakánként tudott pihenni, és úgy érzi, nem ezen múlt a jobb szereplés. 

Három hét múlva Hungaroring, és Norbi akkorra szeretné megtalálni a megoldást a gumigondokra. 

Hozzászólások