WTCC - Michelisz Norbi csapata bejelentette második versenyzőjét
Michelisz Norbi csapata bejelentette második versenyzőjét
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbi csapata bejelentette második versenyzőjét

LantiLanti
2018/05/02 09:26

Hivatalossá vált, hogy egy tavalyi TCR bajnok, a portugál és a spanyol sorozat győztese, Francisco Mora vezeti idén Nagy Dani  mellett a M1RA másik Hyundai i30 N TCR versenyautóját.

A 21 éves portugál pilótát 2015-ben ismerhette meg a túraautós közösség, amikor három versenyen indult a TCR International-ben a Target és a Veloso istálló színeiben.

2016-ban aztán a nemzetközi sorozat mellett az német és a benelux bajnokságba is belekóstolt, tavaly pedig megszerezte első bajnoki címeit. A dolog kicsit csavaros, hiszen Mora megnyerte a portugál és a spanyol sorozatot is, a kettőt egyesítő TCR Ibericóban volt csak második lett Francisco Abreu mögött.

Mora tavaly egy SEAT León TCR-t vezetett a Veloso Motorsportnál, tehát az idei évben minden szempontból új kihívások várnak rá, más lesz az autó, a csapat és a bajnokság is.

„Izgatottan csatlakozom a M1RA-hoz, amely tavaly kiváló eredményeket ért el a TCR International Seriesben, és ezáltal számomra is egyértelművé vált, hogy Európa egyik legjobb csapatáról van szó. A szezonnyitón hatalmas harcra számítok, hiszen gyors pilóták sorakoznak fel a rajtrácson, de hiszek benne, hogy ott tudok lenni az élmezőnyben" - mondta Mora.
"Azt már láttuk, hogy a Hyundai csodálatos autó, azt is tudjuk, hogy a M1RA rendkívül sikeres csapat, szóval az összes feltétel adva van, hogy versenyképes legyek. Minden tőlem telhetőt megteszek majd, és alig várom a hétvégét."

Mora_arc_16.jpg Fotó: tcr-series.com

A M1RA tavaly is hasonló felállással versenyzett, azaz egy magyar és a külföldi pilótából állt össze a csapat, 2017-ben Roberto Colciago, Giacomo Altoé és Josh Files tűnt fel Tassi Attila mellett.

„Folytatni szerettük volna azt a koncepciót, ami tavaly bevált, és csapatbajnoki címhez segített minket, így a tehetséges magyar versenyzőnk mellé olyan külföldi pilótát kerestünk, aki már bizonyított a TCR-ben. Tavaly az olasz nemzeti bajnok csatlakozott hozzánk, most pedig a portugál és spanyol címvédővel dolgozhatunk együtt" - fogalmazott Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője.
"Bízom benne, hogy Francisco Mora csapaton belül Nagy Danit is komoly versenyre készteti majd, hiszen ez a fejlődés kulcsa. Két fiatal, ám egyaránt sikerre éhes pilótával kezdjük a szezont, úgyhogy pozitív vagyok.”

A M1RA sajtóanyagának megfogalmazásából úgy tűnik, Mora egyelőre nem írt alá a teljes EK szezonra, ám a WTC Blog úgy tudja, kölcsönös elégedettség esetén a szerződés meghosszabbítható az évad végéig.

Michelisz Norbi alakulata óriási lökettel vághat neki a hétvégén rajtoló TCR Európa-kupának, miután a hungaroringi WTCR fordulón szabadkártyásként felállhattak a dobogóra; Nagy Dani két korábbi világbajnok között, Rob Huff mögött és Yvan Muller előtt végzett a második helyen. Ezzel ő lett Michelisz után a második magyar pilóta, aki bekerült a top háromba egy VB/VK versenyen.

A TCR Európa-kupa a hétvégén a Paul Ricardon indul, a mezőny pedig tele van erős pilótákkal és csapatokkal. Indul a WTCR-ből ismert WRT, a Comtoyou Racing, a Craft-Bamboo és a Target Competition is, és ott lesz a mezőnyben, Jean-Karl Vernay, Josh Files, Andrea Larini, Dusan Borkovic, Kris Richard valamint Petr Fulín. A magyar színeket Nagy Dani mellett Tassi Attila (KCMG - Honda Civic) és Jedlóczky L. Márk (JLG Motorsport with Zengő - Cupra) képviseli.

Hozzászólások