WTCC - Michelisz Norbi csapata a WTCR-ből érkező hyundai-os ellenfelet kaphat
Michelisz Norbi csapata a WTCR-ből érkező hyundai-os ellenfelet kaphat
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbi csapata a WTCR-ből érkező hyundai-os ellenfelet kaphat

LantiLanti
2019/01/29 18:39

Új név alatt ugyan, és kicsit átalakítva, de mégis egy WTCR-ből érkező csapattal erősödik a TCR Európa-kupa 2019-ben, amely ráadásul komoly márkán belüli ellenfele lehet a M1RA-nak.

Ezzel az állítással persze alapvetésnek tekintjük, hogy Michelisz Norbi csapata idén is a TCR Europe-ban versenyez, és továbbra is Hyundai-jal, amire azért valljuk be, elég jó esély mutatkozik. 

A csapat hivatalosan M-Racing néven versenyez majd, ami a részletekre érzékeny olvasóink számára ismerős lehet. 2018-ban Yvan Muller csapata M-Racing YMR nevén futott a Túraautó Világkupában, ám mivel a négyszeres világbajnok jövőre a Lynk & Co pilótája lesz, kicsit átalakul a történet. 

Az M-Racing jövőre két i30 N TCR-t indít az Európa-kupán, egy vadonatújat és az egyiket a tavaly a WTCR-ben használt autók közül. 

És hogy miért a névváltoztatás? A csapat ezzel akarja jelezni, hogy Yvan Muller jelenleg elsősorban versenyzői pályafutására összpontosít, és csak alkalomadtán tud besegíteni saját csapatának. Az istállót hivatalosan felesége, az Eurosport korábbi pit-riportere, Justine Monnier vezeti majd. 

jm.jpg
A szerelőgárda a tavalyi WTCR-es legénységből (akik nem a Cyan Racingtől jöttek) és az istálló LMP3-as projektjén dolgozóból áll majd össze, a mérnökök pedig szabadúszók lesznek. 

Az YMR-utódcsapat már a versenyzőit is megnevezte: az WSR-ből és az LMP2-es kategóriából ismert Nelson Panciatici, valamint a 19 éves francia Natan Bihel vezeti majd a két Hyundait.

Panciatici 2013-ban és 2014-ben is megnyerte az LMP2-es kategóriát az ELMS-ben, és kétszer volt kategória harmadik a Le Mans 24 óráson. A Renault Világsorozatban egy harmadik helyezés volt a legjobbja a Motorland Aragonon. 

Bihel autós pályafutása 2017-ben indult a Michelin Le Mans Cup-ban (LMP3), és tavaly már az ELMS-be is belekóstolt; mindkettőt az YMR-rel. 

De ha már a TCR Europe-nál tartunk, nemrég nyilvánosságra hozták, hogy a még hiányzó helyszín Hockenheim lesz. Itt a teljes naptár:

Április 27-28 - Hungaroring (Benelux és Eastern Europe)
Május 25-26 - Hockenheim (GT Open)
Június 8-9 - Spa-Francorschamps (Benelux és UK, GT Open)
Július 13-14 - Red Bull Ring (Eastern Europe)
Augusztus 3-4 - Oschersleben
Szeptember 21-22 - Barcelona (Benelux, GT Open)
Október 12-13 - Monza (Benelux, Eastern Europe, GT Open)

Kövesd a WTC Blogot az Instagramon is!

Hozzászólások