WTCC - Michelisz Norbi: én vagyok a bajnok, és idén még gyorsabb leszek!
Michelisz Norbi: én vagyok a bajnok, és idén még gyorsabb leszek!
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbi: én vagyok a bajnok, és idén még gyorsabb leszek!

LantiLanti
2020/03/16 10:42
Ma hivatalosan is bejelentették, hogy Michelisz Norbi marad a WTCR Túraautó Világkupában, ráadásul továbbra is egy Hyundai i30 N TCR-el versenyez a BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse csapatnál.

A magyar pilóta, aki tavaly drámai körülmények között nyerte meg a VK-t, ismerős csapattársat kap, továbbra is azzal Gabriele Tarquinivel megy majd együtt, akivel rendkívül sikeres párost alkotott az elmúlt két szezonban.

A Hyundai 20 WTCR-győzelméből 13-at ők ketten hoztak össze, illetve leszüreteltek még két bajnoki címet a márkának és az olasz csapatnak. Éppen ezért Michelisz Norbi örül, hogy együtt marad a nyerő felállás.

"Tavaly megnyertük a bajnokságot, és nagyon örülök, hogy 2020-ban is folytathatom a Hyundai i30 N TCR-el valamint a BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse csapattal. Számomra ez így egy nagyon jó környezet. Úgy érzem, remekül együtt tudok dolgozni a BRC-vel és Gabrielével is, amit az elmúlt két év eredményei is alátámasztanak" - fogalmazott Norbi a bejelentés kapcsán. 

Az állandóság már csak azért is fontos lehet, mert egyébként sok minden változik a bajnokságban. Újra két futamot és egy időmérőt rendeznek hétvégenként, új a gumiszállító (Goodyear), és kevesebb gumit is használhatnak versenyenként, valamint jön a mindenki számára egységes elektronika is. 

"2020 egy egészen új kihívás lesz. Új helyszínekre utazunk, és mindenki számára új lesz a gumi is. Biztos vagyok benne, hogy a többi versenyző is keményen dolgozik azon, hogy felkészüljön a szezonra. De mi sem tétlenkedünk. Én vagyok a bajnok, és tudom, 2020-ban még gyorsabb lehetek."

Tarquini tavaly az év végén minden segítséget megadott Norbinak a bajnoki címért folyó küzdelemben (akárcsak a magyar pilóta neki egy szezonnal korábban), ám most ismét komoly céljai vannak.

"Számomra az a legfontosabb, hogy ismét futamgyőzelmekért harcolhassak, illetve a szezon végén legyen esélyem az összetett koronára. Erről szó a versenyzés. Viszont legalább ennyire fontos lesz számunkra a csapatbajnoki cím. Az elmúlt két évben másodikok voltunk, és jó lenne 2020-ban mindkét címet elhozni a BRC-nek" - fogalmazott az idén már 58 éves Tarquini. 

A sajtóközleményből amúgy is úgy tűnik, a BRC-nél már nagyon akarják azt a csapatbajnoki elsőséget. 2018-ban az Yvan Muller Racing, tavaly a Cyan Racing és a Lynk & Co halászta el előlük. 

Mint gondolsz arról, hogy Michelisz Norbi marad a BRC-Hyundainál?

Szerintem jól döntött, ismét bajnokesélyes lesz
 
0% (0 szavazat)
Inkább márkát kellett volna váltania
 
0% (0 szavazat)
A márka jó, de kár, hogy nem a másik csapatba került
 
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 0
Hozzászólások