WTCC - Michelisz Norbi a második helyről indulhat az első nürburgringi futamon
Michelisz Norbi a második helyről indulhat az első nürburgringi futamon
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbi a második helyről indulhat az első nürburgringi futamon

LantiLanti
2019/06/20 16:35

Eddig kiválóan alakul magyar szempontból a németországi WTCR hétvége, Michelisz Norbi az esős első időmérő edzésen Esteban Guerrieri mögött a második helyen végzett, és így az első sorból indulhat a pénteki versenyen.

A WTCR kvalit megelőzően világvége-szintű eső hullott a Nordschleifére, így vizes pályán az edzés még inkább a pályaismeretről, és a kellő mértékű bátorságról szólt. 

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

A 40 perc végül elég furcsán alakult, tulajdonképpen az első gyors körök döntöttek. Mikel Azcona ugyanis falhoz állította a Cuprát a Bergwerk kanyar előtt, és mivel az autó sebességben ragadt, a sportbírók nem tudták levontatni a pályáról. Maradt tehát a folyamatos sárga zászló, így viszont nem lehetett javítani a körökön.

A versenyzők egy része azért kint maradt, és gyűjtötte a tapasztalatot az egyre inkább felszáradó pályán. A végén még a slick gumik is előkerültek, majd jött egy érdekes döntés a versenyirányítás részéről: Azcona autója maradt, ahol volt, de bevonták a sárga zászlót.

Ha megdobsz kővel egy darázsfészket, akkor sincs olyan kirajzás, mint ezúttal volt, ám az Eifel hegység spéci időjárása másként gondolta. Egyik percről a másikra ismét leszakadt az ég, és a slicken emberkedő pilóták hirtelen azon kapták magukat, hogy az autó nem engedelmeskedik a kanyarodásra tett utasításaiknak. 

A legtöbbeket még a GP-pályaszakaszon ért az eső, ők megúszták egy kicsúszással, Fred Vervisch erdő felé tartó Audiját viszont a szalagkorlát bírta jobb belátásra, kicsit gorombán. 

Javítani tehát senki sem tudott a végén, így maradt az első gyors körök után kialakult sorrend. Azért érdemes megnézni, hogy a bajnokság élmenői valahogy mind ott vannak az elejében.

Az első nürburgringi időmérő végeredménye:

qp1.jpg

Csütörtökön nem lesz verseny, ellenben hátra van még a második időmérő, ami 19:30-kor kezdődik az Eurosport 2-n. 

Hozzászólások