WTCC - Michelisz Norbi: a jó rajt után is kvali-köröket futottam
Michelisz Norbi: a jó rajt után is kvali-köröket futottam
Fotó: fiawtcr.com

Michelisz Norbi: a jó rajt után is kvali-köröket futottam

LantiLanti
2019/06/24 11:06

Michelisz Norbi a Nordschleifén érte el idei első futamgyőzelmét; saját elmondása szerint azon a pályán, amit ő maga választott volna, már amennyiben ez bemondás alapján működne. 

A magyar pilóta rajtja ezúttal végre tökéletes volt, helyette a mellőle induló Esteban Guerrieri kerekei forogtak ki, és Norbi szerint ez volt a döntő momentum. 

"Esteban kerekei kiforogtak. Nem tudom, mi történt vele, de az első lendületkülönbséggel mellé tudtam érni, és ezzel le is rendeztük a versenyt. 100%-ot adtam ki magamból, hogy elég előnyöm legyen az egyenesre, de szerencsére az autó fantasztikus volt, úgyhogy magabiztosan tudtam tolni neki. Ez volt a siker kulcsa" - nyilatkozta Norbi a verseny után.

Oké, a rajt tényleg fontos, de azért három erős kör a legendás Nordschleifén nem áll össze csak úgy magától. 

"Nem volt könnyű. Szerintem az első körben többet néztem a tükörbe, mint előre. Láttam, hogy Esteban kezd lemaradni, de nyomtam tovább, mert lehetetlen előre megmondani, nem melegednek-e el az első gumijaim, és nem jön-e vissza rám a verseny végén. Parkettán voltam, három kvalifikációs kört futottam, szerencsére műszaki hiba nélkül."

Norbi mögött az All-Inkl csapat két pilótája, a listavezető Esteban Guerrieri, és a korábbi első, Nestor Girolami végzett. Mindkét argentin gratulált a BRC Hyundai magyarjának.

"Nagy gratuláció ennek az embernek (Norbinak) itt mellettem. Jó barátom, úgyhogy örülök a sikerének. Talán túl agresszív stratégiát választottunk a rajt előtt, de ezt majd megoldjuk." - fogalmazott Guerrieri. 
"Először én is szeretnék gratulálni Norbinak, aki kiválóan versenyzett ma" - kezdte beszámolóját Girolami.

Michelisz Norbi várhatóan kedden jön ki a legfrissebb blogbejegyzésével, amiben remélhetőleg részletesen kielemzi a harmadik futam rajtjánál történt ütközést Fred Vervisch-sel. Ha nem, majd megkérdezzük róla. 

Hozzászólások