WTCC - Michelisz Norbi a jerezi tesztről
Michelisz Norbi a jerezi tesztről
Fotó: WTCC Media

Michelisz Norbi a jerezi tesztről

LantiLanti
2014/12/20 12:09

Michelisz Norbi csütörtökön éjjel hazatért Jerez de la Fronterából, ahol a gyári Honda csapat második szezon utáni tesztjén vett részt, ezúttal megfigyelőként. A magyar pilóta kialudta magát, és egyből gép elé ült, hogy megírja rajongóinak a tapasztalatokat.

Mivel a michelisz.hu oldalt valószínűleg mindenki rendszeresen látogatja, aki a WTCC Blogot is olvassa, nem látom értelmét, hogy itt is közzétegyem pontosan azokat a mondatokat, amiket ott már valószínűleg mindenki olvasott.

Helyette inkább egy rövid felsorolásban próbálom összegyűjteni a legfontosabb új információkat, amik Michelisz Norbi beszámolójában elhangoztak:

  • A hétfő délelőtt rendszerellenőrzéssel telt, délután kezdtek el dolgozni az új aero-fejlesztésekkel.
  • Kedden és szerdán a hol eleredő, hol elálló eső akadályozta a munkát, hiszen folyamatosan változott a pálya állapota; lehetetlen volt összehasonlítani az adatokat.
  • Szerda délutánra stabilizálódtak a körülmények, és ekkor motorfejlesztéseket kezdett el tesztelni a JAS.
  • Az első három nap Tarquini, a negyediken Monteiro vezetett, ám ha nem szól közbe az eső, valószínűleg Norbi is kapott volna egy délutánt.
  • Norbi úgy fogalmazott: most került be a belső körbe, ezúttal ugyanis minden menetet követően megkapta a telemetria adatokat, amik egy kívülálló számára nem sok értékkel bírnak, az autót ismerő versenyzőnek viszont aranyat érnek.
  • Norbi szerint az új aero-elemek szabad szemmel is jól látható változást hoztak az autó külsején, éppen ezért sajnos nem készíthetett fotót a kocsiról.
  • Tarquini nagyon pozitívan nyilatkozott a fejlesztések hatásáról, rá pedig egyáltalán nem jellemző a kincstári optimizmus.
  • Norbi szerint az új aero-fejlesztések körönként egy-két tizedet jelenthetnek, főleg az olyan pályákon, ahol sok a gyors kanyar, és szükség van az aero-tapadásra.

Michelisz Norbi is megerősítette a WTCC Blog korábbi értesülését, és elmondta, jó esély van rá, hogy a tél során újabb lehetőséget kapjon a Hondától. A jövőjét illető kérdéseket azonban ezúttal nem feszegette.

Hozzászólások