WTCC - Michelisz Norbi a gyári csapattal tesztel!!!!
Michelisz Norbi a gyári csapattal tesztel!!!!
Fotó: Honda Racing (David Noels)

Michelisz Norbi a gyári csapattal tesztel!!!!

LantiLanti
2014/11/27 16:57

Remek hírünk van, kiderült, nem tévedtünk, és a telefon sem hazudott, Michelisz Norbi ugyanis valóban külföldön van, a Zengő Motorsport pilótája Alcanizban tartózkodik, ahol a gyári Honda csapat hivatalos tesztjén vesz részt. Nem nézőként, pilótaként. Ez az első alkalom, hogy a magyar pilóta a JAS Motorsporttal dolgozik.

A Honda idén az év második felére ugyan közeledett a végig nagy fölényben lévő Citroënhez, ám még így is távol volt attól, hogy kimondhassa, versenyképes a WTCC-t letaglózó francia márkával szemben. Az idényzáró makaói hétvége után azonban Tiago Monteiro úgy nyilatkozott, a japánok továbbra is elkötelezettek a túraautós program mellett.

A portugál akkor azt mondta, a Honda célja továbbra is az, hogy világbajnok legyen, és felismerték, ehhez sokkal többet kell tesztelni, mint eddig. Monteiro úgy fogalmazott, a most következő holtszezonban több időt dolgozhatnak majd az autó finomításán, mint amennyit tavaly az egész konstrukció kifejlesztésére fordíthattak, és ez mindenképpen jó jel.

Hogy Monteiro nem csak a levegőbe beszélt, azt tegnap egy fotó is bizonyította, amelyen a portugál és Gabriele Tarquini mosolygott teszt közben a spanyolországi Motorland Aragon pályán. A fényképeken ugyan csak a két gyári pilóta szerepelt, ám Alessandro Marianitól, a JAS Motorsport csapatfőnökétől megtudtuk, Michelisz Norbi is autóba ül Spanyolországban.

"Három napon keresztül tesztelünk, november 25-én kedden kezdtünk és 27-e az utolsó nap. Elsősorban két versenyző dolgozik az autóval, Gabriele Tarquini és Michelisz Norbi (ez azért érdekes, mert a képeken Monteiro is tűzállóban volt). Rengeteg új alkatrészünk van, amit ki akarunk próbálni, futóműfejlesztéseket, új aerodinamikai elemeket és néhány dolgot a motorban" - mondta Mariani a WTCC Blognak.

Rendkívül fontos pillanat ez Norbi pályafutásában, hiszen most először dolgozhat együtt egy gyári csapattal, és olyan információkat szerezhet, amik eddig csak kívülállóként jutottak el hozzá. A WTCC Blog úgy tudja, a magyar pilóta zengős versenymérnöke, Bári Gergő nélkül utazott Valenciába, ám ez koránt sem jelenti azt, hogy a szakember ne maradhatna Norbi mellett, ha ő esetleg végül a gyári csapathoz igazol.

Mariani továbbá megerősítette, hogy Tarquini már jól van a makaói ételmérgezés óta, illetve azt is, hogy a holtszezon során valóban mindössze három joker áll a gyártók rendelkezésére, azaz csak három olyan módosítást lehet elvégezni az autókon, ami homologizáltatott alkatrészt érint. A következő hetek-hónapok tesztjei hivatottak eldönteni, mely területeken használják fel a Hondánál a három jokert.

Hozzászólások