WTCC - Eldőlt Michelisz Norbi jövője, és már be is jelentették, hogyan tovább
Eldőlt Michelisz Norbi jövője, és már be is jelentették, hogyan tovább
Fotó: fiawtcr.com

Eldőlt Michelisz Norbi jövője, és már be is jelentették, hogyan tovább

LantiLanti
2020/03/16 10:08
A Hyundai Motorsport hivatalos közleményben erősítette meg, hogy továbbra is elkötelezett a WTCR Túraautó Világkupa mellett, ám 2020-ban már két különböző csapat versenyezteti a négy gyári támogatott pilóta autóját. 

A négy közül az egyik a címvédő Michelisz Norbi lesz, aki ismét Gabriele Tarquinivel kerül egy csapatba. Az ő autójukat a Lukoil támogatásával a BRC Racing készíti majd fel.

A másik két i30 N TCR üzemeltetését az Engstler Motorsportra (hivatalos nevén Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team) bízzák, náluk Luca Engstler és Nicky Catsburg lesz a két pilóta.

A BRC-t nem kell bemutatni a WTCR rajongóknak, Michelisz Norbi az elmúlt két évet náluk töltötte, de Franz Engstler csapata is kiemelt ügyfél a koreai márkánál. 2018-ban vásárolták az első i30 N TCR-t, és azóta futamokat nyertek a német, az kínai, a maláj, a közel-keleti és az ázsiai TCR-bajnokságban, ráadásul utóbbi négyben az összetettet is elvitték. 

Luca Engstler, aki tavaly pont Norbi csapatában, a M1RA-ban versenyzett, 2019-ben már bemutatkozott a WTCR-ben, először a Szlovákiaringen, majd Makaón volt szabadkártyás. A felvidéki hétvégén nem is ment rosszul, az első és a harmadik versenyen is 10. lett. A német pilóta, akinek édesapja 164 WTCC futamon indult, tavaly már - Nagy Danihoz hasonlóan - a Hyundai Junior pilótájaként versenyzett

Mivel 2019-ben csak két hétvégén indult, a szabályok értelmében részt vehet az újonc kupában. 

Hozzászólások