WTCC - Michelisz helyett Guerrieri vezetheti a Honda NSX-et
Michelisz helyett Guerrieri vezetheti a Honda NSX-et
Fotó: Castrol Honda Racing

Michelisz helyett Guerrieri vezetheti a Honda NSX-et

LantiLanti
2018/07/10 09:18

Emlékszem, annak idején, amikor először eljutott hozzám a hír, hogy Michelisz Norbi elhagyja a Hondát, és a Hyundai gyári csapatánál folytatja pályafutását, igyekeztem összegyűjteni magamban a döntés pozitív és negatív vonatkozásait.

Kifejezetten jól hangzott, hogy a mezőny egyik legversenyképesebb autóját vezeti majd (akkor még Pelikán elvtárshoz hasonlóan mi sem gondoltuk, hogy ürgebőrbe varrt BoP-kkel találkozunk majd), egy olyan gépet, amit német szakemberek készítettek. Az is jó ötletnek tűnt, hogy a magyar pilóta útjai elválnak az elmúlt években sokat hibázó JAS Motorsportétól, még akkor is, ha egyébként sok embert megkedveltünk az olasz istállónál.

Volt azonban egy szempont, ami a Honda mellett szólt, és ez a WTCC / WTCR-en kívül programok lehetősége. A Hyundai a TCR géposztályon kívül egyedül a WRC-ben aktív, arra pedig viszonylag kicsi az esély, hogy a Túraautó Világkupából hozzanak versenyzőt a Rali VB-be. Még akkor is, ha tudjuk, Norbi szívesen kipróbálná magát a szakágban.

A Hondánál viszont ott van az éppen felfutóban lévő NSX GT3-as projekt, amely érdekes lehetőséget tartogat a túraautós versenyzőknek is. A lehetőségből pedig mára valóság lett, néhány napja bejelentették, Esteban Guerrieri ott lesz a július végén esedékes Spa 24 óráson, a világ egyik legjelentősebb GT-s eseményén, amit részleteiben az Eurosport 1 is közvetít majd élőben.

Az argentin pilóta több alkalommal is tesztelte már a Honda NSX-et, júniusban pedig rajthoz állt a német ADAC GT Masters ausztriai versenyén. 

"Azóta akarok versenyezni az NSX GT3-mal, hogy először megláttam tavaly Makaón, ahol bele is ülhettem. Erre nemrég lehetőségem nyílt az ADAC GT Mastersben, ám még ennél is nagyobb megtiszteltetés, hogy részt vehetek egy olyan nagy múltú versenyen, mint a Spa 24 órás. Hálás vagyok a Hondának és a Castrolnak, hogy részese lehetek ennek a programnak" - mondta Guerrieri bejelentés után.

Az All-Inkl.com Münnich Motorsportnál versenyző pilóta a korábbi WSR és WEC LMP2 bajnok Bertrand Baguettel osztozik majd az autón, amit a JAS Motorsport készít fel, és a Castrol Honda Racing csapatnév alatt fut.

Ismerve Michelisz Norbi korábbi helyzetét a Honda-családon belül, ha marad, most valószínűleg az ő neve lenne ott a Spa 24 órás nevezési listáján. Kár érte, ám ettől függetlenül úgy hiszem, nem döntött rosszul, amikor elszánta magát a váltásra.

Hozzászólások