WTCC - Michelisz hatalmas esély kapujában volt, de balesetbe került - videó
Michelisz hatalmas esély kapujában volt, de balesetbe került - videó
Fotó: Eurosport

Michelisz hatalmas esély kapujában volt, de balesetbe került - videó

LantiLanti
2019/11/15 11:17
Óriási lépést tehetett volna a világkupa-győzelem felé Michelisz Norbi a második makaói időmérő edzésen. A magyar pilóta a leggyorsabbak közé tartozott, az első kvalin második lett, miközben legnagyobb riválisa, Esteban Guerrieri csak szenvedett a Hondával.

A háromrészes második időmérőn Norbi simán hozta a továbbjutást a Q1-ből, ám az utolsó percekben elképesztő balszerencse sújtott le rá. Gordon Shedden falnak ment a Moorish kanyarban, a magyar pilóta pedig takarásban volt, és nem látta a külső íven álló Audit. 

Az ütközésben olyan súlyosan sérült a Hyundai, hogy Norbi már nem tudott részt venni a Q2-ben. Ahol azért arra még volt esély, hogy az autójával küszködő Esteban Guerrieri csak 11. legyen, ám Gabriele Tarquini végül nem tudott bejönni az argentin elé, aki így megszerezte a fordított pole-t. 

Ha nincs ez a baleset, Norbi jó eséllyel megint elcsípett volna egy első soros rajthelyet, és így a versenyeken alaposan leszakíthatta volna Guerrierit.

Persze Makaó egy teljesen őrült helyszín, és ki tudja, mit hoznak a futamok. Azt viszont már tudjuk, mit hoztak az időmérők, és most meg is nézhetitek a második kvali összefoglalóját. 


Az első időmérő végeredménye:

QP2.jpg

A második időmérő végeredménye: 

QP1.jpg

Az első futamot szombat reggel, magyar idő szerint 7:15-től rendezik Makaón. 

Hozzászólások