WTCC - Michelisz' Five: kialakult a Hungaroring Esport Bajnokság ötösfogata
Michelisz' Five: kialakult a Hungaroring Esport Bajnokság ötösfogata
Fotó: M1RA

Michelisz' Five: kialakult a Hungaroring Esport Bajnokság ötösfogata

LantiLanti
2020/06/26 16:08
Csütörtökön rendezték a Hungaroring Esport Bajnokság utolsó fordulóját, mely során a magyar F1-es pályán dőlt el, ki lesz az az öt pilóta, aki Michelisz Norbi és a sorozat támogatóinak segítségével egy teljes szezont mehet egy valódi bajnokságban.

Az időmérőn és a két futamon összesen hetven pontot lehetett még szerezni, úgyhogy matematikailag tízen voltak esélyesek az első ötbe kerülésre. A bajnoki címnek is volt természetesen jelentősége, de a nagyon komoly fődíj miatt most a top5 lebegett mindenki szeme előtt.

Már csak azért is, mert a szimulátoros szakasz utána egy új időszak kezdődik a továbbjutóknak, ahol már kisebb jelentősége lesz annak, ki hogyan ment a virtuális bajnokságban.

Az elmúlt hétvégék és megszerzett pontok alapján Báldi Gergőnek (Team Simple, 185 pont) nulla, Nagy Dávidnak (Team #mentsdegyszerűen, 161 p.) pedig kevés izgulni valója volt, de a harmadik Pinczés Ádám (Team PCTrade Systems, 137 p.) is viszonylagos nyugalommal figyelhette az eseményeket. 

Hungaroring-esport-rajt-r1.jpg Fotó: RaceRoom

A negyedik helyezett Csuti Zoltán (Team Hungaroring, 127 p.) és az ötödik Barna Martin (Team PCTrade Systems, 110 p.) viszont már úgy érezhette magát, mint aki egy forró napon megy ki strandröpizni. 

A legveszélyesebb "ötönkívüli" Leitner Norbert (Team NÚSZ, 108 p.) volt, akit az idényzáró előtt 2 pont választott el az üdvösségtől. De nem volt messze tőle Tóth Dávid (Team OMV MaxxMotion, 103 p.), Zsupanek Bence (Team NÚSZ, 90 p.) és Csincsik Marcell (Team PCTrade Systems, 87 p) sem. Blazsán Patrik (Team NÚSZ, 47 p.) viszont inkább már csak egy szeplőtelen fogantatás szintű csodában bízhatott. A még bejutó helyen álló Barnát, és az utolsó igazán esélyes Csincsiket 23 pont választotta el.

Időmérő
Már a kvali után is látszott, ez nem egy hétköznapi hétvége lesz, hiszen a bajnokság történetében először Báldi Gergőt elverték egy körön, Nagy Dávid 15 ezreddel volt gyorsabb nála. A továbbjutásra esélyesek nagyrészt ott tolongtak az elejében, kivéve Leinter Norbertet, aki 12. lett, és Tóth Dávidod.

Azt a Tóth Dávidod, aki eredetileg ötödik volt Malajzia után, de Sepangban annyi alkalommal lépett fel agresszorként, hogy 16 pontot levontak tőle, és nem vehetett részt az időmérőn. Pokoli forduló várt így rá. 

Első futam

Egy remek rajt után Nagy Dávid magabiztosan győzött, Zsupanek Bence viszont haragudhat az internet védőszentjére, mert hálózathiba miatt el sem tudott indul, így lemondhatott az álomról. Fertelmes még csak rágondolni is, mit élhetett át. 

Báldi a szokottnál óvatosabban versenyzett, így Csincsik bekerült elé a második helyre, sőt, Pinczés Ádám is megelőzte. Az eSport WTCR előszezon bajnokát viszont ez már olyan nagyon nem idegesítette, hiszen ő volt az egyetlen, aki az idényzárótól függetlenül biztosította helyét a top5-ben.

Báldi mögött Csuti lett az ötödik, Barna a hatodik, Leitner a nyolcadik helyre jött előre, Blazsán Patrik viszont csak tizedikként zárt. Tóth Dávid nagyot küzdött, de a 14. hely volt számára a végállomás. 

baldi-hungaroring-esport.jpg Fotó: RaceRoom

Az időmérő és az első futam után Nagy Dávid és Pinczés is hátradőlhetett, a top5-ből ezután már nem eshettek ki. Nagyon Csutinak sem kellett izgulnia, hiszen két soványka pontot kellett szerezni a garantált továbbjutáshoz. Az ötödik helyért viszont újra indult a nyári strandröpi meccs.

Barna Martin 125 ponttal állt, és leginkább Csincsik Marcelltől (-8 pont) valamint Leitner Norberttől (-9 pont) kellett tartani. Matematikai esélye még Tóth Dávidnak és Zsupanek Bencének is maradt.

Második futam

Az év utolsó futamára Leitner futhatott ki a legnagyobb reményekkel, hiszen a harmadik helyről várta a startot, miközben Csincsik a kilencedik rajtkockában állt. 

A futam eleje viszont nem róluk, hanem Michelisz Norbi felfedezettjéről, Bucsi Attiláról szólt. A fiatal pilóta, aki eddig még sosem kapott tortát 13 gyertyával, nagyon ügyesen használta ki Leitner és Blazsán csatáját, és az egyes kanyarban megszerezte a vezetést. 

bucsi-hungaroring-esport.jpg Fotó: RaceRoom

Közel öt percig tudta is tartani, aztán a rendkívül rutinos Leitner megelőzte. Ez Barna Martinnak volt rossz hír, hiszen tudta, amíg riválisa vezet, neki a második hely kell a továbbjutáshoz. Ekkor viszont csak negyedik volt. Kevesebb, mint 10 perccel a rajt után viszont sikerült megelőznie Blazsánt, ám az élen álló páros előnye ekkor már két másodpercre nőtt.

Barna helyzetét az sem könnyítette meg, hogy (Blazsán visszacsúszása után) Csuti Zoltán és Báldi Gergő az egész futam során gondoskodott az elfoglaltságról. A hajrában így is meg tudta közelíteni Bucsiékat, előzési távolságban viszont nem került. 

A futamon tehát Leitner győzött, Bucsi és Barna előtt, és ezzel a 30 ponttal biztosította helyét a top5-ben. 

A Hungaroring Esport Bajnokságot Báldi Gergő nyerte, és rajta kívül Nagy Dávid, Pinczés Ádám, Csuti Zoltán valamint Leitner Norbert mehet tovább a második körbe. Közülük egyvalakiből jövőre autóversenyző lesz. 

Hungaroring-esport-vegeredmeny.jpg

Hozzászólások