WTCC - Mi lesz a Chevrolet pilótákkal?

Mi lesz a Chevrolet pilótákkal?

LantiLanti
2012/11/20 10:36

Véget ért a 2012-es WTCC szezon, amely ünnep, de egyben búcsú is volt a Chevrolet számára, az amerikai márka ugyanis nyolc év után távozott a világbajnokságról. Rob Huff és Alain Menu végig az ő alkalmazásukban állt, Yvan Muller pedig 2010-ben csatlakozott, ám a három klasszis most egycsapásra állás nélkül maradt. A TouringCarTimes újságírója, Neil Hudson Makaóban megpróbált utána járni, mit tartogathat a jövő számukra

A Chevrolet távozásával az RML csapat tulajdonába került a három Cruze, valamint a tesztautó is, amivel Colin Turkington idén Sanghajban versenyzett. A hírek szerint a brit csapat jelenleg megpróbálja összegereblyézni a költségvetést egy kétautós programhoz 2013-ra, az azt követő szezonra pedig szeretnének új gyári partnert találni.

Jelenleg két gyári csapatot jelentettek be a jövő évre, ám a Hondánál és a Ladánál is elkeltek már az ülések. Persze ilyen klasszisok kedvéért, lehet, hogy meggondolják magukat, ám most úgy tűnik, csak privát csapatok maradtak a kalapban Huffék számára.

"Több emberrel kis kapcsolatban vagyok, de egyelőre még távol állunk a konkrétumoktól. Egy RML által versenyeztetett Chevrolet lenne az ideális, de nyitott vagyok másra is, meg kell vizsgálnom a helyzetet. Még több emberrel szeretnék beszélni, ám ha van rá lehetőség, akkor maradnék az RML-nél és a Chevrolet-nál" - mondta Huff.

A WTCC-ben egyébként még sosem fordult elő, hogy egy bajnok a következő évben ne tért volna vissza megvédeni címét.

Alain Menuvel kapcsolatban több pletyka is felmerült a makaói paddockban, a Bamboot, a Fordot és a Ladát is emlegették, nem beszélve a Zengő Motorsportról :). Ám jelenleg az Ő helyzete is bizonytalan.

"Lehetőleg szeretnék a bajnokságban maradni. Szerintem növekedni fog a sorozat, és szép jövő elé néz. A következő szezonban már 50 éves leszek, de a fejemben még mindig megvan a versenyszellem, még mindig imádom, és remélhetőleg vissza tudok térni" - mondta az idei év második helyezettje.

Yvan Mullert sajnos nem sikerült kifaggatni, így csak abból tudunk kiindulni, amit eddig is tudtunk. A háromszoros világbajnok idén rajthoz állt az Euro NASCAR sorozatban illetve a rali világbajnokságon is, utóbbival kapcsolatban pedig úgy nyilatkozott, ha kapna egy jó ajánlatot, megfontolná a váltást.

Huffot a WTCC-n kívül az ausztrál V8 Supercars túraautó sorozattal is kapcsolatba hozták, az egy-két futamos vendégszereplés mellett akár a komplett szezon is szóba jöhet. Menuvel kapcsolatban pedig az argentin TC2000 merült fel alternatívaként, ahol korábban már futamot is nyert a Chevrolet gyári csapatában.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások