WTCC - Menu visszatér a BTCC-be
Menu visszatér a BTCC-be

Menu visszatér a BTCC-be

LantiLanti
2014/01/27 21:30

Menu_btcc_scott

Visszatér korábbi sikerei színhelyére Alain Menu, a svájci pilóta, aki 2012-ben Rob Huff mögött második lett a WTCC összetettjében idén ismét a Brit Túraautó Bajnokságban szerepel majd.

Menu hatalmas népszerűségen örvend a szigetországban, ő az egyetlen versenyző aki két BTCC bajnoki címet szerzett a Super Touring érában, nem véletlen, hogy a rangos Autosport magazin szavazásán kollégái őt választották a korszak legjobbjának.

Menu idén egy NGTC-s Volkswagen Passat CC volánja mögé ül majd a BTCC-ben a tavaly bemutatkozó Team BMR színeiben. Az autó ugyan meglehetősen fiatal konstrukció, ám tavaly első teljes évében máris három alkalommal röpítette dobogóig a benne ülő pilótákat. A csapat ráadásul tapasztalt mérnökök szerződtetésével is igyekszik elérni céljait: az egyéni és a privát csapat bajnoki cím megszerzését.

A Chevrolet korábbi gyári pilótája 1997-ben és 2000-ben lett bajnok a BTCC-ben, utoljára pedig 2007-ben találkozhatott vele a brit közönség, amikor Thruxtonban többek között negyedik lett egy Vauxhall Vectrával. 2005 és 2012 között a WTCC-ben versenyzett, tavaly pedig a Porsche Szuperkupában próbálkozott, ám anyagi okokból végül csak két hétvégén állt rajhoz.

"Nagyon izgatott vagyok. A pályafutásom legszebb időszakát a BTCC-ben töltöttem, és nagyon jó lesz újra találkozni a régen látott ismerősökkel. Tudom, hogy sok minden változott, új a csapat és az autó is, de nyomon követtem a versenyeket, és úgy látom, fellendülőben van a bajnokság" - fogalmazott Menu.

Bmr_volkswagen

"Decemberben érkezett az első megkeresés, és a tervek nagyon ígéretesek voltak. Karácsony környékén utaztam el Angliába, ahol találkoztam Warren Scottal és csapatával. Mindannyian nagyon motiváltak, a célunk pedig az élcsapatok közé kerülés idén. Természetesen igyekszem a realitás talaján maradni, sok ismeretlen tényező lesz számomra, és kell majd egy kis idő, de az új mérnökünk, Geoff Kingston szakértelmével és Warren elszántságával gyorsan megy majd a visszarázódás."

Menu számára nagyon fontos, hogy jól érezze magát versenyzés közben, és úgy érzi a BTCC-ben ez adott lesz, ráadásul ismét találkozhat néhány olyan ellenféllel, akivel a múltban vívott egy-két csörtét.

"Jó lesz újra Matt Neal ellen küzdeni, és Jason Plato is sokat érett azóta, hogy csapattársak voltunk (Williams Renault). De ott vannak a fiatalok is, akik nagyon tehetségesek, úgyhogy izgi lesz a 2014-es évad. Külön öröm számomra, hogy újra a fantasztikus brit pályákon mehetek majd" - zárta Menu.

Warren Scott, a Team BMR tulajdonosa már az első tárgyalások után tudta, mindenképpen szeretné csapatához csábítani Menu-t.

"Nagyon lelkes volt, és rengeteg ötletet vetett fel. Elképesztően tapasztalt, és a többi versenyzőnkkel, Aron Smith-el és Jack Goffal nagy ütős csapatot alkotnak majd. Szeretnénk az élbolyhoz tartozni, dobogóra állni, és ha lehet, egy-két győzelmet bezsebelni idén. Alain rendelkezik azokkal a képességekkel és azzal a tapasztalattal, ami ehhez kell" - összegezte a célokat Scott.

Fotó: Team BMR, BTCC Media

Hozzászólások