WTCC - Melegebb tájakon tesztelt a Volvo
Melegebb tájakon tesztelt a Volvo
Fotó: Polestar Cyan Racing

Melegebb tájakon tesztelt a Volvo

LantiLanti
2016/11/14 12:58

Bár egy futam még hátra van a 2016-os WTCC évadból, a Volvo gyári csapata már most olyan intenzitással tesztel, mintha elkezdődött volna a holtszezon.

Mi is írtunk róla, hogy október közepén odahaza, Svédországban küldték pályára a tesztautót, és mindhárom pilótájuk, azaz a Sanghajban futamot nyerő Thed Björk mellett Fredrik Ekblom és Robert Dahlgren is lehetőséget kapott.

Azóta eltelt egy hónap, a csapat kielemezte az összegyűjtött adatokat, és most újabb kérdéseket tesz fel a TC1-es S60-nak. Időközben viszont késő őszbe hajlott az idő, ami Svédországban már nem valami barátságos, de úgy is mondhatnánk: tesztelésre alkalmatlan. A Polestar Cyan Racing ezért útnak indult Dél-Európába.

Ennél többet nem árultak el, viszont a közösségi médiás bejegyzések és fotók alapján Dahlgren és Björk egészen biztosan dolgozott az autóval. Ekblomot sem zárnám ki teljesen, hiszen hármójuk közül ő a legkevésbé aktív a neten, tehát a fotó hiánya nála még nem jelent semmit.

A tervek szerint a Volvo jövőre már három autót indít a WTCC-ben, a pilóták hivatalos bejelentése viszont még nem történt meg. A zuhanyhíradó Thed Björk maradását és az argentin Nestor Girolami érkezését már szinte biztosra veszi, ám egyelőre nagyon kavarog a pilótapiac, úgyhogy történhetnek meglepetések.

A Citroen és Lada kiszállásával a Honda lesz a svédek egyetlen gyári ellenfele a következő szezonban, és ha kellően alapos munkát végeznek a télen, akár a világbajnoki címért is harcba szállhatnak.

 

Yeah!! Feels great to be in our Polestar Cyan Racing WTCC car! ?? #cyanracing #volvopolestar #testing #volvomoment #volvo #fiawtcc

Thed Björk Bang-Melchior (@thedbjork) által közzétett fénykép,

Hozzászólások