WTCC - Megvan, mikor mutatják be az elektromos Hyundai túraautót
Megvan, mikor mutatják be az elektromos Hyundai túraautót
Fotó: Hyundai Motorsport

Megvan, mikor mutatják be az elektromos Hyundai túraautót

LantiLanti
2019/08/13 11:20

Alzenauban, a Hyundai Motorsport főhadiszállásán már hónapok óta dolgoznak a koreai márka első elektromos versenyautóján, amely - bár hivatalosan nem jelentették be - nyilvánvalóan egy túraautó lesz.

A motorsport részleg által kiadott közlemény ugyan nem tesz említést erről, ám Facebookon közzétett videó nem sok kétséget hagy az emberben, ahogy arról sem, hogy a szóban forgó autó a jövőre induló eTCR sorozatban állhat majd rajhoz.

A Hyundai Motorsport az új elektromos gép bemutatásának napjáról is döntött már, szeptember 10-én, a Frankfurti Autószalon médianapján teszik közszemlére, amin az utóbbi időben dolgoztak.

"Egy új korszak virrad a Hyundai Motorsportnál. A csapatunk Alzenauban hónapok óta dolgozik egy elektromos autón, és hamarosan megoszthatjuk mindenkivel a munkánk gyümölcsét. Ez egy új fejezet a cégünk számára, a motorsport tevékenységünk kiterjesztése, ami ráadásul párhuzamban áll az autóipar jelenlegi trendjeivel és fejlesztéseivel. Már nem kell sokat várni, szeptember elején Frankfurtban minden kiderül" - mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport igazgatója. 

Bár a közleményben sem a túraautó, sem az eTCR szó nem tűnik fel, azt szinte mindenki biztosra veszi, hogy a Hyundai ezzel az autóval csatlakozik a 2020-ban induló bajnokságoz, amelyet a WTCR-hez hasonlóan az Eurosport Events szervez. 

A bajnokságról az utóbbi időben elég keveset lehetett hallani, ám az E-racing365 nemrég beszélt a WSC egyik illetékesével, és úgy tudja, szeptemberben jönnek az újabb részletek. 

Bár eredetileg egy teljes szezonnal kezdtek volna 2020-ban, most úgy tűnik, az első évben négy forduló lesz, egy Európában (június végén vagy július elején) és további három más kontinenseken (október és december között). 

Az eddig befutott hírek szerint valószínűleg két márka, a Cupra és a Hyundai autói adják majd az első évad mezőnyét. 

Hozzászólások