WTCC - Megvan, mikor lesznek nyilvánosak a 2019-es BoP számok
Megvan, mikor lesznek nyilvánosak a 2019-es BoP számok
Fotó: tcr-series.com

Megvan, mikor lesznek nyilvánosak a 2019-es BoP számok

LantiLanti
2019/02/19 09:44

Valenciában tegnap véget ért az idei évre vonatkozó teljesítménykiegyenlítő előírások meghatározása, miután a spanyol pályán Daniel Lloyd tesztelte az összes új vagy új építésű TCR-autót.

A Hyundai Veloster N, a Lynk & Co 03, az Alfa Romeo Giulietta Veloce, a Lada Vesta Sport és a Renault Mégane teljesítményét egy referenciaautóval is összevetették, amely tavalyhoz hasonlóan a legrégebbi TCR-gép, azaz a Cupra volt.

Kattints ide, és kövesd az Instagramon is a WTC Blogot

Az autók alapból (már amelyiknél ez lehetséges volt) a tavalyi utolsó BoP táblázat számai alapján lettek behangolva, majd a nap során több különböző súly és hasmagasság beállítást is kipróbáltak. A tesztet a WSC technikai osztályának szakemberei mellett Carlos Barros, az FIA műszaki képviselője is felügyelte.

"A tavalyi év második felében kiváló egyensúlyt sikerült kialakítanunk, ezért most erről az alapról indítottunk. A folytatásban kielemezzük a három BoP tesztfázis során gyűjtött összes adatot, és összerakjuk őket, mint egy kirakóst" - fogalmazott Andreas Bellu, a TCR technikai részlegének vezetője.

"Idén kevesebb autó volt, mint tavaly, de így is rengeteg időt töltöttem a pályán. Nem könnyű ez a feladat, mivel sok a különbség az egyes autók között, és ki kell tapasztalnom, hogy adhatok minél pontosabb visszajelzést róluk rövid idő alatt" - tette hozzá Daniel Lloyd, a tesztpilóta.

A TCR-kategória hivatalos honlapja szerint a 2019-re vonatkozó első BoP-táblázatot március elején hozzák nyilvánosságra, és természetesen valamennyi TCR-alapú bajnokságra érvényes lesz.

Képek a 2019-es BoP-tesztről:

Hozzászólások