WTCC - Megvan az időpont, amikor sokkal okosabbak leszünk az elektromos TCR-t illetően
Megvan az időpont, amikor sokkal okosabbak leszünk az elektromos TCR-t illetően
Fotó: electric-tcr.com

Megvan az időpont, amikor sokkal okosabbak leszünk az elektromos TCR-t illetően

LantiLanti
2020/01/14 15:14

Azt már jó fél éve tudjuk, hogy a WTCR Túraautó Világkupa mellett az idén induló elektromos TCR sorozat szervezéséét is az Eurosport Events végzi majd, minden további részletet viszont későbbre ígértek. 

Most már tudjuk, mikor is lesz pontosan az a később!

Egy ma kiadott sajtóinformációból kiderült, hogy az Eurosport Events február 14-én egy Párizsi médiaesemény keretein belül mutatja majd be az induló bajnokság legfontosabb tudnivalóit.

Francois Ribeiro, a szervezet vezetője korábban úgy fogalmazott, az eTCR nem a Túraautó Világkupa elektromos másolata lesz, hanem egy egészen új koncepció mentén szervezik majd. 

"Ez nem csak egy sima átmenet lesz, ahol minden ugyanúgy néz ki, csak változik a hajtáslánc. Más bajnokság kell, már lebonyolítás, más narratíva. Egyrészt, mert nem akarjuk megölni a WTCR-t, másrészt pedig, mert most kell ráéreznünk, mi fog működni a következő 10-20 évben. És nem vagyok biztos, hogy a WTCR jelenlegi rendszere illeszkedik ebbe" - mondta Ribeiro a TouringCarTimes-nak még Sepangban. 

Az eddig kiszivárgó hírek szerint a 2020-as még inkább egy bemutató jellegű év lehet, amely során igyekeznek megismertetni a gyártókkal, mire számíthatnak az eTCR-ben. 

Jelen állás szerint két márka rendelkezik kész elektromos TCR autóval, a Cupra és a Hyundai, ám nemrég a Romeo Ferraris is jelezte, már dolgoznak az Alfa Romeo Giulia villanyhajtású változatán. 

EUROSPORT EVENTS SAVE THE DATE.jpg

Hozzászólások