WTCC - Megvan az első WTCR szabadkártyás
Megvan az első WTCR szabadkártyás
Fotó: maximepotty.com

Megvan az első WTCR szabadkártyás

LantiLanti
2018/03/07 11:48

A Túraautó Világkupa szabálykönyve 26 főben maximálta a bajnokság állandó indulóinak létszámát, ám ehhez minden versenyhétvégén további két szabadkártyás pilóta csatlakozhat. Egy név ma ismertté vált.

A 18 éves Maxime Potty tavaly egy győzelemmel és 11 dobogós helyezéssel harmadik lett a TCR Beneluxban, sőt, Spa-ban az Nemzetközi Sorozatba is belekóstolt. A belga versenyző idén marad a Volkswagennél, de csapatot vált (a WRT-től a Comtoyouhoz szerződött), és egy szinttel feljebb lép: a TCR Európa-kupában fog indulni.

Az ETCR azonban csak egy állomás számára, a végső cél ugyanis a Túraautó Világkupa, amelybe már idén belekóstolhat.

"Ez egy átmeneti szakasz a pályafutásomban, amely során szeretnék tapasztalatot gyűjteni és gazdagítani az önéletrajzom, mielőtt jövőre fellépnék a WTCR-be. Már van is egy szabadkártyám a Túraautó Világkupába egy nagy névvel rendelkező, és szintén Golffal versenyző csapathoz" - idézi Pottyt a Dernier Heure.

Bár teljes bizonyossággal nem állíthatjuk, de a "nagy nevű csapat, amely Golffal versenyez" minden bizonnyal a Sebastien Loeb Racing, amely tehát ezek szerint egy harmadik autót is csatasorba állíthat bizonyos versenyeken a Rob Huff - Mehdi Bennani páros mellett. Ez egyelőre viszont csak találgatást, hiszen még nem teljes a WTCR mezőnye, ráadásul olyan csapatok is indulhatnak szabadkártyával, amelyek nem neveztek az egész szezonra.

Potty egyébként, a Comtoyou Racing többi versenyzőjével, ezekben a percekben is tesztel, méghozzá a Hungaroringen. Íme néhány felvétel, amit a csapat készített.

Hozzászólások