WTCC - Megvan a Lada 2016-os felállása?
Megvan a Lada 2016-os felállása?
Fotó: Lada Sport Rosneft

Megvan a Lada 2016-os felállása?

LantiLanti
2015/10/14 13:10

Tegnap óta minden a Volvo érkezéséről szól a WTCC-ben, így majdnem átsiklottunk egy rendkívül érdekes, és sokat mondó közösségi médiás bejegyzésen. Ez ugyan nem a svédekről szól, de elárulhat egyet s mást a Honda, a Lada és egy argentin pilóta jövőjéről.

A versenyző nem más, mint Nestor Girolami, az argentin Super TC2000 túraautó sorozat tavalyi bajnoka, aki idén már két futamon indult a WTCC-ben a NIKA Racingnél egy TC1-es Honda Civic-kel.

A Bebu becenévre hallgató pilóta viszont ezt megelőzően a Ladával tesztelt a Hungaroringen, és mivel jó benyomást tett Victor Shapovalovra, sokan biztosra vették, hogy 2016-ra az oroszokhoz szerződik.

Most azonban úgy tűnik, ezt a szálat elvarrták a háttérben, legalábbis erre enged következtetni az egyik argentin sporttelevízió kommentátorának legutóbbi bejegyzése, amely Girolami jövőjét firtatja. A Volvo érkezése kapcsán az egyik néző felvetette, előfordulhat-e, hogy az argentin pilótának is jut hely a svéd márkánál. Erre érkezett a válasz:

"Nem! Girolami csak akkor kerül jövőre a WTCC-be, ha a Honda harmadik autót indít. Ha nem, akkor a brazil Stock Car sorozatban folytatja. Ezen a héten kiderül" - írta Leonardo Regueira.

Ezt az információt egyébként néhány argentin honlap is megerősítette, sőt azt is tudni vélik, hogy brazil Stock Car sorozatban versenyző Schin Racing Team már ajánlatot is tett a pilótának.

Oly rövid mondatocskák, mégis tele vannak zsíros információkkal... Kezdjük a Ladával, ha már ők szerepelnek a címben. Ha Regueira úr jól értesült, akkor a ladás vonal már nem él Girolaminál, márpedig nemrég a WTCC Bloghoz is olyan információk jutottak el, amelyek ezt támasztják alá.

Egész konkrétan úgy tudjuk, a Lada Sport Rosneft csapatnál minden valószínűség szerint 2016-ra is megtartják a Rob Huff - Nicolas Lapierre - Nicky Catsburg hármast. Hamarosan az is kiderül, mi mennyire vagyunk jól értesültek, mert ha minden igaz, ezt néhány héten belül be is jelentik az oroszok.

Aztán nézzük a Hondát. Ha a hír igaz, akkor még ezen a héten döntés születhet a harmadik gyári autóról. Ez persze nem jelenti azt, hogy mi értesülünk majd a dologról, de elképzelhető, hogy házon belül eldől a kérdés. Nagyon sok plusz munkát nem jelentene ez a Honda számára, hiszen jelenleg is két TC1-es Civic áll parkolópályán.

Viszont ha a harmadik autó tényleg Girolamié lehet, akkor az két dolgot feltételez. Egy: Michelisz Norbi mégsem lesz gyári pilóta. Kettő: a jelenlegi két gyári versenyzőből az egyiknek mennie kell.

Az évad vége felé mindig jönnek-mennek a pletykák, ebből mi is hallunk ezt-azt. A legfrissebbek például arról szólnak, hogy Michelisz Norbi érkezhet a gyári Hondához, és ez Tiago Monteiro állásába kerülhet. Akár úgy, hogy jövőre is csak két autót indítanak a japánok, akár úgy, hogy Michelisz és Gabriele Tarquini mellé tényleg Girolami érkezik harmadiknak.

Zárásként csak annyit, hogy a cikkben elhangzó információk egyike sem hivatalos, pusztán pletykákra és következtetésekre alapszik. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy némelyik vagy akár mindegyik bejöhet.

Hozzászólások