WTCC - Megszorítás a Hyundainak és a Hondának
Megszorítás a Hyundainak és a Hondának
Fotó: fiawtcr.com

Megszorítás a Hyundainak és a Hondának

LantiLanti
2018/05/05 08:57

Az elmúlt két WTCR hétvége tapasztalatai alapján a WSC és az FIA azonnali hatállyal módosította a TCR autókra vonatkozó teljesítménykiegyenlítő rendszert. A változtatások első két fordulót domináló Hyundai illetve Honda előnyét hivatottak megnyirbálni.

A hungaroringi hétvége során a 30 top10-es helyezésből 21-et a koreai és a japán márka autói söpörtek be, de a Hyundai és a Honda az amerikai Pirelli World Challenge-ben, illetve a német és az olasz TCR sorozatban is kiemelkedően szerepelt.

A pénteken életbe léptetett változtatás értelmében a 2018-as Civic valamint az i30 kivételével az összes WTCR márka 10 milliméterrel csökkentheti a hasmagasságát. A módosítás már a hétvégi ETCR fordulón életbe lép.

Ennek értelmében a Hyundai és a Honda továbbra is 80 mm, az Audi, a Volkswagen, a Cupra, a Peugeot és az Alfa Romeo pedig 70 mm-es hasmagassággal versenyezhet.

Egyéb engedményeket kaptak a Túraautó Világkupában jelenleg nem versenyző autók, a DSG váltós kocsik további 10 mm-el engedhetik lejjebb az autó futóművét, míg a DSG-s Audi, illetve a kupás Peugeot 308 az eddigiekhez képest 10 kg súlycsökkentésben is részesült.

A legjobb és legérthetőbb táblázatot ezúttal is a TouringCarTimes készítette, íme:

Módosított BoP táblázat (2018.05.04):

bop2.png Fotó: touringcartimes.com

Hozzászólások