WTCC - Megszólalt Andy Priaulx is a Michelisz Norbival történt ütközés után
Megszólalt Andy Priaulx is a Michelisz Norbival történt ütközés után
Fotó: fiawtcr.com

Megszólalt Andy Priaulx is a Michelisz Norbival történt ütközés után

LantiLanti
2019/09/19 14:12

Magyar szempontból egy kőkemény csata, és egy sok vitát kiváltó ütközés tette örökre emlékezetessé a 2019-es ningbói WTCR-hétvégét. Michelisz Norbi és Andy Priaulx az első két helyen bunyózott körökön keresztül, majd a hajrában összeütköztek.

A háromszoros világbajnok kiesett, a magyar pilóta viszont sérült autóval is végig tudott menni, és megnyerte a versenyt. A kontaktot a felügyelők is megvizsgálták, és végül úgy döntöttek, Priaulx váratlanul korán fékezett az ötös kanyar féktávjánál, így Norbinak esélye sem volt reagálni a dologra. Ezért végül egyiküket sem büntették meg. 

Azóta Michelisz Norbi a saját blogján és a WTC Blognak nyilatkozva is kielemezte az esetet, de természetesen a Lynk & Co versenyzőjének verzióját is hallani szerettük volna, így megkértük Priaulx-t, mondja el, mi játszódott le benne a második futam 12. körében.

"Azért fékeztem korábban, mert Gabriele Tarquini mellém került a jobb oldalon, és szép lassan elkezdett befele zárni. Teljesen az ideális íven kívül voltam, a pálya poros részén, ezért kellett sokkal hamarabb a fékre lépnem" - mondta Priaulx a WTC Blognak.
"Az ütközés Norbi részéről sem volt szándékos, de az én hibámnak sem nevezhető. És egészen biztosan nem egy féktesztet csináltam."
"A versenyek után beszéltem Norbival, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben semmi problémát nem okoz majd köztünk ez az eset."

A brit versenyző első éve a vártnál kicsit nehezebbre sikerült a WTCR-ben. Több mint egy évtizede nem versenyzett elsőkerekes autóval, és úgy tűnik, valamivel hosszabb időbe telik az átállás, mint azt a közvélemény előzetesen gondolta. Ráadásul a szerencsével sem áll valami jól.

"Ezzel a hétvégével elégedett vagyok. Meg volt az a tempóm, mint Marrakeshben, a Hungaroringen és Zandvoortban is, de sajnos megint elért a balszerencse. Közben a csapattársaimat is segítenem kell, ami érthető, de sosem könnyű érzés."
"Ez az év inkább a tanulásról szól, és jövőre, erősebb, gyorsabb, felkészültebb leszek" - zárta Priaulx. 

Három fordulóval a szezon vége előtt Priaulx 24. az összetettben, és bár többször is közel járt a dobogóhoz, legjobb eredménye eddig két 5. hely, Marrakeshből és Zandvoortból. 

Hozzászólások