WTCC - Megsérült Tom Coronel tökéletes fogsora a Dakar második napján
Megsérült Tom Coronel tökéletes fogsora a Dakar második napján
Fotó: Maxxis Dakar Team

Megsérült Tom Coronel tökéletes fogsora a Dakar második napján

LantiLanti
2019/01/09 13:10

Az autó egyben, Tom Coronel fogsoráról viszont nem mondható el ugyanez a Dakar Rali második szakaszát követően; a holland WTCR-pilóta egyik fogából ugyanis letört egy darab egy ugratót követően. 

Tegnap Pisco és San Juan de Marcona között a verseny egyik leghosszabb szakaszát rendezték, összesen 442 kilométer szelektívet írtak ki, egyből a Dakar második napjára. 

A Coronel-testvérpár viszont komolyabb problémák nélkül túljutott a szakaszon a 'The Beast 2.0' becenévre keresztelt Jefferies Dakar buggyval. 37.-ként indultak, és végül a 31. időt futották a dűnékkel nehezített terepen. Ezzel az összetettben is 31-ek.

"Ez egy nehéz szakasz volt, elképesztően magas dűnékkel. Láttam már jó párat a Dakarok során, de ma belefutottunk néhányba, ami megdöbbentő volt. Jól haladtunk, egyszer sem kellett megállnunk, és nem volt semmilyen problémánk. Egy alkalommal viszont kicsit elkeveredtünk, de aztán megláttuk a helikoptert, és az visszavitt bennünket a helyes útra" - mesélte Tim Coronel.

A dűnékre azonban nem csak feljutni, de onnan lejönni sem egyszerű - erről Tom tudna mesélni a keddi nap után.

"Gyönyörű útvonal volt, az első felében rengeteg óriási dűnével. Magasra kellett felmenni, onnan pedig meredeken lejönni a tengerpart felé. Egyszer, az egyik leérkezésnél olyan erősen összeütődtek a fogaim, hogy az egyikből letört egy kis darab" - mesélte Tom Coronel.
"Tim egyébként nagyon jól vezetett, és nem volt semmilyen problémánk. Hogy versenyeztünk-e? Azt mondom, úgy nagyjából 90%-on mentünk. Jól érezzük magunkat az autóban, és megvan a ritmus is. Boldogok vagyunk, hogy az égvilágon semmi nem romlott el."

347__dk19_victoreleuterio_020589.jpg

347__dk19_marcelomachadodemelo_025785.jpg

347_dk19_magnustorquato_021369.jpg

347__dk19_andrechaco_021069.jpg

A Dakar egyetlen magyar autós párosa Coronelékhez nagyon hasonló tempót futott tegnap: Szalay Balázs és Bunkoczi László az Open Grandland X-szel a 29. idővel fejezte be a napot, és az összetettben is 29-ek. 

50015981_2105590736146616_5843669701925797888_o.jpg Fotó: Opel Dakar Team

„Újabb jó napon vagyunk túl, annak ellenére, hogy akadt azért egy két kalandunk. Volt például egy magas dűne, amelyre elsőre nem tudtam felvinni az autót. Az igazsághoz tartozik, hogy a guminyomást nem engedtük le annyira, mint tegnap, mert ezúttal köves szakaszok is szerepeltek az útvonalban, úgyhogy ez is lehetett az oka, a lényeg, hogy mentünk felfelé a dűnén, de egyszer csak elfogyott az erő, úgyhogy lefordítottam a kocsit, nekifutottam újra, és akkor már nem volt gond” - mesélte Szalay
„Navigációs szempontból az egész nap nagyon nehéz volt, mert elképesztő mennyiségű irányváltás szerepelt az itinerben. Már az elején is láttuk, hogy jó néhányan keresgélik előttünk az utat, de az utolsó dűnesorban aztán minket is megevett a fene, mert volt egy olyan irányváltás, amit ha visszamennénk, akkor se találnék meg" - tette hozzá Bunkoczi Laci
"Volt egy kis szerencsénk is, mert sokan már visszafelé jöttek a rossz irányból, s bár addig is éreztük, hogy nem jó helyen vagyunk, akkor már biztosak voltunk benne. Aztán megláttuk a helikoptert és rátaláltunk a helyes nyomra." 
"Én mindig nyugtával dicsérem a napot, és ez a nap most meg is érdemli a dicséretet: az autó is jól muzsikált, mi is összeszedettek voltunk, s úgy érzem, az elmúlt két nap megalapozta az előttünk álló nyolcat.”

A motorosok között a súlyos karsérüléssel versenyző erdélyi Gyenes Emmanuel 64. lett, az összetettben pedig 63.

Hozzászólások