WTCC - Megmenekült a tűzőgép – Ma-t megbüntették
Megmenekült a tűzőgép – Ma-t megbüntették

Megmenekült a tűzőgép – Ma-t megbüntették

Lanti ·
2018/10/08 10:02

Megúszta az Eurosport 1 stúdiójában lévő ártatlan tűzőgép, amelyet arra az esetre fenyegettem meg egy fellökéssel, ha Ma Qing Hua nem kap büntetést Rob Huff versenyének meglékeléséért.

Az eset a második futam kilencedik körében, a 12-es kanyarban történt. A kínai messze nem volt pozícióban, de rövidet fékezett, és beesett a korábbi világbajnok Volkswagenje mellé. Hely nem volt, amit eltaláljon, hát eltalálta a Golf hátulját, Huffot pedig rajta kívül még ketten megelőzték.

A hondás pilóta utólag öt másodperces büntetést kapott, amivel a nyolcadikról a 12. helyre esett vissza. Ennek következtében Denis Dupont, Yvan Muller, Huff és Kevin Ceccon is előrelépett egy helyet, azaz a brit végül kapott egy vigaszpontot, a négyszeres világbajnok pedig pontszámokban megint utolérte csapattársát, Thed Björköt.

A korábbi WTCC futamgyőztes Ma számára nem sikerült fényesre a WTCR-es bemutatkozás. Meg kell hagyni, kifejezetten gyorsan megtalálta a tempót a Honda Civic-ben, a versenyek során viszont akadtak gondjai. Ningbóban Yann Ehrlacher megtorpedózásáért büntették, Wuhanban pedig Huff-nál nem találta el a megfelelő pillanatot a beszúrásra.

Ezzel elméletileg véget is ért számára a világkupás kaland, a pletykák szerint Suzukában már Tiago Monteiro térhet vissza a Boutsen-Ginion Hondába.

Íme a szóban forgó eset:

 

Hozzászólások