WTCC - Meglepő fordulat Kubicánál?
Meglepő fordulat Kubicánál?
Fotó: Europress/Getty

Meglepő fordulat Kubicánál?

LantiLanti
2014/12/18 12:52

Egyre csak késik a bejelentés Robert Kubica jövőjével kapcsolatban, pedig a túraautó rajongók már nagyon szeretnék tudni, találkozhatnak-e jövőre a lengyel klasszissal a WTCC versenyein.

Erre akkor lenne lehetőség, he az ex-F1-es klasszis a WRC-ben a Citroënhez igazolna, hiszen ez esetben a francia márka szinte biztosan benevezné őt néhány Túraautó VB versenyre is.

Az elmúlt hetek során röpködtek a különböző határidők, ám már nyakunkon a karácsony, és még mindig nem tudjuk, mi lesz Kubicával. A francia Autohebdo szerint ennek egyetlen oka van, megakadtak a tárgyalások a lengyel és a Citroën privát partnere, a PH Sport között.

A francia lap úgy tudja, minimális az esély arra, hogy létrejöjjön a megállapodás, és szerintük ha Kubica maradni szeretne a WRC-ben, akkor egyedül idei csapatánál, az M-Sportnál lesz erre lehetősége.

Problémát jelenthet viszont, hogy a hírek szerint kissé megromlott a viszony Kubica és Malcolm Wilson csapata között, tehát ott sem lesz könnyű megállapodni.

Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy a lengyel ott lesz az ERC idénynyitóján, a Jänner Rallye-n, ám azt még nem tudni, milyen autóval.

Kizárólag bennem, de felmerült a kérdés, mi lesz, ha Kubica végül nem kap szerződést egyetlen WRC-s csapattól sem? Elképzelhető egy ERC szezon? Vagy netán egy komplett túraautós év?

Hozzászólások