WTCC - Megjött a motor, hogyan tovább?
Megjött a motor, hogyan tovább?
Fotó: Zengő Motorsport

Megjött a motor, hogyan tovább?

LantiLanti
2016/06/24 10:29

Tegnap este már kiörömködtük magunkat, hiszen valószínűleg mindenki látta, hogy a Zengő Motorsport boxába megérkezett a Mugen UK által felújított 1.6 turbós Honda motor, amely Nagy Dani versenyzésének legfontosabb hiányzó eleme volt.

A magyar csapat szerelői azonnal rávetették magukat az autóra, ám a legfrissebb, péntek reggeli fotót nézve a blokk még mindig egy bakon és nem a motortérben pihen. Szokásához híven Zengő Zoli öntött tiszta vizet a pohárba.

"Rendkívül boldogok vagyunk, hogy a motor megérkezett, de még van néhány alkatrész, amire várunk. Sajnos a nyári időszak miatt nem minden logisztikai cég működik teljes kapacitáson, így a JAS Motorsporttól érkező elemek még nem jöttek meg. Egyébként sem akarjuk összecsapni az autót, nem hiányzik egy sietségből származó műszaki hiba, úgyhogy biztosan nem állunk rajthoz a pénteki teszten. Ha semmi nem jön közbe, szombaton gurulhat először pályára Dani autója" - mondta Zengő Zoli a WTCC Blognak.

"Mérhetetlenül büszke leszek rá, ha elmondhatjuk magunkról, két fiatal magyar tehetséget küldünk csatába a Túraautó Világbajnokságon."

Nagy Dani érkezését egyébként az egész WTCC izgatottan várja, Francois Ribeiro, a világbajnokság általános igazgatója úgy fogalmazott, nagyon ígéretes dolgokat hallott róla Michelisz Norbitól, és kíváncsi, mire lesz képes a TC1-es Hondával.

A második autó Ficza Feri számára is fontos előrelépés lehet, hiszen végre kap egy meglehetősen pontos viszonyítási alapot, ami persze visszafelé is működik majd.

Zengo_motor_nagydani_2 Zengo_motor_nagydani_3

Hozzászólások