WTCC - Megint Canapino érkezéséről pletykálnak
Megint Canapino érkezéséről pletykálnak
Fotó: TopRace V6

Megint Canapino érkezéséről pletykálnak

LantiLanti
2014/08/10 11:27

Az argentínai WTCC hétvégét követően ismét felröppentek a pletykák, hogy a Túraautó Világbajnokságba tart a helyi Super TC2000 sorozat egyik élmenőjének számító Augustine Canapino.

A 24 éves arrecifesi pilótát pénteken többen is látták sétálgatni a WTCC paddockban, ami önmagában még nem adna okot találgatásokra, csakhogy eközben neki egy másik argentin túraautó sorozattal, a Top Race V6-tal Buenos Airesben volt jelenése, azaz valószínűleg nem ok nélkül szakított időt arra, hogy meglátogassa a világbajnokságot.

"Csak nézőként érkeztem, és szeretném élvezni ezt a nagyszerű sorozatot" - mondta Canapino a Corsa magazinnak.

Az argentin lapok azonban ennél többet sejtenek a háttérben, és úgy hírlik, Canapino a Hondával egyezkedik egy gyári ülésről. Ha igazak a találgatások, Termasba is azért utazott, hogy ott lekössön egy év végére esedékes tesztvezetést.

Csak emlékeztetőül, orosz források hetekkel ezelőtt arról írtak, hogy a tehetséges argentin már idén rajthoz állhat Termasban egy Hondával, ám ebből végül nem lett semmi.

Bár Canapino jelenleg "csak" negyedik a Super TC2000-ben, a Top Race V6-ban ő a király, az elmúlt négy szezonban bajnok lett egy Mercedesszel, és jelenleg is magabiztosan vezeti az összetettet.

Dél-Amerika egyébként nem csak az európai (pl. Citroen) márkáknak, de a japánok számára is fontos piac, és látva a WTCC-t körülvevő rajongást, nem lepne meg, ha a Honda tényleg szeretne magának egy gyors és piacképes argentin versenyzőt.

Hozzászólások