WTCC - Még lehet rá esély, hogy idén is induljanak Peugeot-k a WTCR-ben
Még lehet rá esély, hogy idén is induljanak Peugeot-k a WTCR-ben
Fotó: fiawtcr.com

Még lehet rá esély, hogy idén is induljanak Peugeot-k a WTCR-ben

LantiLanti
2019/03/14 11:14

Nem sok mozgástér maradt mostanra a 2019-es Oscaro WTCR Túraautó Világkupa mezőnyének bővítésére, hiszen a legtöbb gyártónál már telt ház van.

Az Audi, a Cupra, a Honda, a Hyundai, a Lynk & Co és a Volkswagen már bejelentette mind a négy versenyzőjét (a szabályok ennél többet idén nem engednek egy márkának), az Alfa Romeót építő Romeo Ferraris pedig jelezte, 2019-ben is "csak" két Giuliettát indítanak.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

Az egyetlen még függőben lévő tavalyi gyártó a Peugeot, amelynél azonban jelentős változások történtek a télen. A PSA valami eszelősen rágyógyult az elektromos hajtás motorsportos megpumpálására, és valószínűleg ennek köszönhető, hogy a Peugeot Sportnál nemrég közölték, ők semmilyen módon nem támogatnak egy világkupás programot, de ha valaki velük akar versenyezni saját költségen, azt várják szeretettel.

Régóta lehet már arról hallani, hogy a Zengő Motorsport szívesen menne a francia márka autóival, és mióta a Cupránál betelt a négy hely, gyakorlatilag ez maradt a magyar csapat egyetlen reálisnak tűnő esélye. Hogy mekkora sansz van minderre, azt talán csak Zengő Zoli tudja, ám a Peugeot Sport ügyfélversenyzésért felelős vezetője a minap mondott valamit, ami elgondolkodtató.

A francia márka nemrég kiadott egy közleményt, mely szerint náluk a TCR jelenti a tehetségkutató program csúcsát. A dolog lényege, hogy a fiatalok a Peugeot 208 Racing Cup-ban kezdhetnek, ahol a bajnok kap egy kupás 308-at, amivel a következő évben elindulhat a nagyobb márkakupában.

Aki ott nyer, annak jár egy 308 TCR-versenyautó, amellyel ismét szintet léphet. Ezt az utat járta be nemrég Teddy Clairet, aki 2014-ben még a 208-as kupában, tavaly pedig a 308-asok között lett bajnok, így idén ott lesz a TCR Európa-kupán.

"A Peugeot Sport filiére program lényege, hogy fiatal tehetségeknek segítsünk felfelé lépkedni a motorsport ranglétrán. A 308 Racing Cup idén két TCR Europe-versenyen, Spában és Hockenheimben is betétfutam lesz. Ez valódi lehetőséget ad a versenyzőinknek, hogy fellépjenek a TCR Európa-kupába vagy a WTCR-be" - mondta Laurent Guyot, a Peugeot Sport ügyfélversenyzésért felelős vezetője. 

A Peugeot tehát valamilyen szinten továbbra is számol a WTCR-rel, és mi is lehetne nagyobb vonzerő egy tehetséges túraautós számára, mint ha a Túraautó Világkupa várja a ranglétra végén. 

Hozzászólások