WTCC - Még könnyebbek lesznek a Hyundai-ok Szlovákiában
Még könnyebbek lesznek a Hyundai-ok Szlovákiában
Fotó: fiawtcr.com

Még könnyebbek lesznek a Hyundai-ok Szlovákiában

LantiLanti
2018/07/12 09:49

Kiadták az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa utolsó európai állomására érvényes pluszsúly táblázatot; a Szlovákiaringen a Volkswagenek kapják majd a legtöbb ballasztot, míg Michelisz Norbiék autója, a Hyundai i30 N TCR 10 kilóval könnyebb lehet, mint Vila Realban.

A pluszsúlyokat az elmúlt három hétvége (Nordschleife, Zandvoort, Vila Real) időeredményeiből számítják. A szabályoknak megfelelően valamennyi márka esetében a két legjobb időt veszik a két időmérőről, valamint a legjobb pilóta két legjobb idejét a futamokról, és ezek átlagainak különbsége határozza meg, melyik típus mennyi ballasztot kap.

A koreai márka autói mellett a Hondák is fogynak, 20 kilót (én is pont annyit szeretnék :D ), míg az Audi 10, a VW pedig 30 kilóval lesz nehezebb. Utóbbi nagyban köszönhető annak, hogy az egyenletből kikerült a Golfok számára nem túl acélos magyarországi hétvége, ahol egy körön több mint egy másodperc volt a lemaradásuk.

A zengősök éppen csak, hogy megúszták a pluszsúlyt, a Cupra TCR átlagidős lemaradása ugyanis 0.6 másodperc, 0.5-nél pedig már járt volna a +10 kg.

Szinte csodaszámba megy, hogy ezúttal nem történ semmilyen változás a Balance of Performance előírásokban, azaz a TCR Technikai Bizottságban úgy érzik, egyelőre megtalálták a megfelelő erőegyensúlyt az egyes márkák között. Így tehát valamennyi autó ugyanazzal a hasmagassággal, alapsúllyal és turbónyomással versenyezhet, mint a legutóbbi hétvégén.

A Szlovákiaringre érvényes pluszsúly táblázat:

TÍPUS KÜLÖNBSÉG BALLASZT ÖSSZSÚLY
Alfa Romeo Giulietta TCR+1,3s0 kg1225 kg
Audi RS3 LMS+0,1s50 kg1305 kg
Cupra TCR+0,6s
0 kg1245 kg
Honda Civic Type R TCR+0,2s40 kg1305 kg
Hyundai i30 N TCR+0,2s40 kg1305 kg
Peugeot 308 TCR+0,8s
0 kg1225 kg
Volkswagen Golf GTI TCR+0,0s60 kg1315 kg

A TouringCarTimes-os barátaink ezúttal is elkészítették a BoP-vel kiegészített táblázatot. (Ride Height = hasmagasság, WTCR Comp = ballaszt, BoP Weight = a teljesítménykiegyenlítő rendszer által meghatározott súlymódosítás, Power = motorteljesítmény, Total Weight = összsúly.)

weight.png Fotó: TouringCarTimes.com

Hozzászólások