WTCC - Második lett a Zengő Motorsport
Második lett a Zengő Motorsport
Fotó: Zengő Motorsport

Második lett a Zengő Motorsport

LantiLanti
2014/11/16 10:48

Nem csak Michelisz Norbi és nem csak az egyéni összetett miatt volt oka minden magyarnak büszkének lenni vasárnap reggel, bár erről a másik sikerről Norbi dobogója, abszolút negyedik helye és a drámai végjáték miatt eddig kevés szó esett.

Ám szintén nagy dolog, hogy a Zengő Motorsport második lett a csapatbajnokságban, amelybe kizárólag a gyári támogatással nem rendelkező istállók számítanak bele.

A csapatbajnokságba minden hétvégén az adott istálló két legjobban szereplő versenyzője szerezhet pontot, azaz a Zengő Motorsport már az indulásnál jelentős hátrányba került három ellenfelével, a ROAL Motorsporttal, a Campos Racinggel és az All-Inkl.com Racinggel szemben, lévén, hogy a magyar csapat csak egy autóval rendelkezett.

Ennek ellenére a végelszámolásnál egyedül a korábbi gyári BMW alakulat, az olasz ROAL Motorsport végzett Zengő Zoli csapata előtt, Tom Coronel és Tom Chilton együttes teljesítményét nyilvánvalóan lehetetlen volt ellensúlyozni, a többiek viszont mind az egyszemélyes magyar istálló mögött végeztek. Norbi tehát egyedül jobb volt, mint Hugo Valente és Dusan Borkovic, vagy Gianni Morbidelli és René Münnich együttvéve.

A végjáték különösen izgalmasra sikeredett, és a Zengő Motorsport második helyében komoly szerepet játszott, hogy három balesete és némi alkatrészhiány miatt a Campos beugró versenyzője, Pepe Oriola végül nem tudott rajthoz állni makaói futamokon.

Ha már itt tartunk, a gyártók versenyét természetesen a Citroen nyerte, méghozzá nagy fölénnyel, a franciák 1003 pontot gyűjtöttek, míg a Honda 710-ig, a Lada pedig 425-ig jutott. Az RML által épített privát Chevrolet-k nem neveztek a gyártók bajnokságába.

Hozzászólások