WTCC - Marrakesh, ahol nem volt jó ómen vezetni az elején
Marrakesh, ahol nem volt jó ómen vezetni az elején
Fotó: fiawtcr.com

Marrakesh, ahol nem volt jó ómen vezetni az elején

LantiLanti
2019/04/09 15:17

Szerettem volna rendes összefoglalót írni a vasárnapi WTCR futamokról, de a dolgok máshogy alakultak, most meg már talán nincs értelme. Vigaszdíjként megosztom veletek a futamok eseményeiről készített jegyzeteimet, ha valaki vissza szeretné idézni mindazt, ami Marrakeshben történt.

Mondjuk úgy, nem volt jó ómen a futamok elején vezetni, hiszen az első versenyen Nicky Catsburg (fékhiba), a másodikon pedig Yvan Muller (stabilizátortörés) esett ki az első helyről. 

A tényfelsorolás mellett megtaláljátok a két futam legfontosabb eseményeinek videós összefoglalóját is. 

Marrakesh R2:

Rajt: Ehrlacher lerajtolja Guerrierit 5-->4. Monteiro két helyet veszít 7-->9 (Björk és Muller előzi). Ma megelőzi Farfust 13-->12. Priaulx Coronel elé kerül 16-->15. Kristofferson három helyet javít 23-->19. Langeveld öt helyet jön előre 25-->20. Panis három helyet javít 26-->23. 
1.k : Shedden meglöki hátulról Coronelt, de mögötte marad. Huff ütközik Bennanival. Huff: 19-->26, Bennani: 22-->24. 
2.k : Bennani kiáll. Huffal ütközött. Később visszajön.
4.k : Huff megelőzi Leuchtert 26-->25.
10.k : Catsburg féke beesik, falnak megy a 7-es kanyarban. Az élről kiesik.
SAFETY CAR
13.k : Ma jobb első defekt a safety car alatt. 12. volt. Ráment valami törmelékre. 

A második futam végeredménye: 

r2.jpg


Marrakesh R3:
 

Rajt előtt: Monteiro kormánya nincs rögzítve rendesen, lejön, nekimegy a falnak a 3-asban. De el tud indulni. Catsburg autójával nem végeznek, nem tud elindulni. 

Rajt: Muller és Björk lerajtolja Vervischt 1-->3. Azcona megelőzi Monteirót 5-->4. Guerrieri lerajtolja Ehrlacher-t 7-->6. Farfus és Michelisz megelőzi Ma-t 12-->14. Haglöf megelőzi Coronelt és Priaulx-t 17-->15. Tassi négy helyet jön előre, megelőzi Coronelt, Priaulx-t, Huffot és Ceccont 20-->16. Priaulx megelőzi Coronelt, de mégis veszít két helyet, mert Haglöf, Tassi és Huff elé kerül.  
1.k : Guerrieri megelőzi Monteirót belső íven a hármasban. Ehrlacher a 7-esben kívülről próbálja előzni Monteirót, akit belülről megtámad Guerrieri. Monteiro és Ehrlacher összeér, a francia belemegy a falba, és eltalálja a portugált is. Mindketten kiesnek.
SAFETY CAR (4. körig)
13.k : Muller folyamatosan lassul, majd félreáll. Stabilizátor törés, a kormány sem egyenes. Az élről esik ki. Pár másodperccel később Farfus és félreáll, váltóhiba miatt. 9. volt. 
21.k : Vernay fékhiba, beleszáll a falba a 11-es kanyarban. Kiesik az 5. helyről.
SAFETY CAR (leintésig)

A harmadik futam végeredménye:

r3.jpg

Hozzászólások