WTCC - Maradhat-e Andy Priaulx a WTCR-ben jövőre is?
Maradhat-e Andy Priaulx a WTCR-ben jövőre is?
Fotó: fiawtcr.com

Maradhat-e Andy Priaulx a WTCR-ben jövőre is?

LantiLanti
2019/11/19 16:57

A sport számtalanszor bizonyította már, hogy nem elég a címeket, érmeket, megszerzett serlegeket kiküldeni a pályára, hogy valaki eredményes legyen. Andy Priaulx háromszoros világbajnokként tért vissza idén a WTCR-be, ám az ázsiai szezonig egy merő kudarc volt számára az év.

A brit pilóta jelenleg 112 ponttal 17. az összetettben, ám ennek igen jelentős részét gyakorlatilag két hétvégén kaparta össze. Lehetne több is a zsebében, ám az év második felében többször is ígéretes helyről kellett kiállnia baleset miatt. 

Az ázsiai szezon kezdetéig azt hiszem, kevesen javasolták volna a Lynk & Co-nak, hogy hosszabbítsa meg a korábbi BMW-s klasszis szerződését, ám azóta, és különösen Makaó után kicsit más a szitu. Priaulx teljesítménye érezhetően feljavult az évad második felében, és a legutóbbi hétvégén már futamot is nyert.

Hogy ez a folytatás tekintetében mire elegendő, ma még talán döntéshozókban sem teljesen tiszta. Priaulx mindenesetre elmondta, csak akkor jön vissza jövőre, ha bajnokesélyes lesz.

"Nagy kockázatot vállaltam a visszatéréssel, mivel tíz évet hagytam ki. Abban a tíz évben is nagyon eredményes volt, úgyhogy nincs mit bizonyítanom, de imádok versenyezni. Jó volt újra megszokni az első kerék hajtást, egy kicsi alázatot tanulni, fejleszteni a teljesítményemet, és tapasztalatot szerezni. Akkor fogok visszavonulni, ha már nem érzem ezt. De jelenleg még nagyon is izgat, hogy versenyeket nyerjek" - mondta Priaulx a TouringCarTimes-nak. 

Egy korábbi videóban még úgy beszélt a jövőről, mintha elég biztos lenne a folytatás a Lynk & Co-val, most azonban leszögezte, még semmi sem dőlt el.

  • "Ebben a pillanatban fogalmam sincs, mit hoz a jövő. Nem tudom, én szeretném-e elkötelezni magam egy újabb szezonra, és azt is ki kell derítenem, a csapatom mennyire ragaszkodik hozzám. Ha valódi esélyem lesz a bajnoki címre, akkor visszajövök" - zárta.

Bár Priaulx számára hektikus volt az év, a szezon vége felé már a csapat sikereihez is hozzá tudott tenni, Makaón például egy harmadik helyet adott át Thed Björknek. 

Hozzászólások