WTCC - Marad a WTCR-ben a 2018-as év legjobb újonca
Marad a WTCR-ben a 2018-as év legjobb újonca
Fotó: fiawtcr.com

Marad a WTCR-ben a 2018-as év legjobb újonca

LantiLanti
2019/01/30 19:12

Nem is a maradás ténye a legnagyobb hír, hiszen arra azért sokan számítottak, hogy a tavalyi remek bemutatkozás után idén is jut hely a WTCR-ben Kevin Cecconnak. Az sokkal érdekesebb, hogy melyik csapatnál.

A Team Mulsanne ma bejelentette, meghosszabbította az olasz pilóta szerződését, aki tavaly beugróként megszerezte a márka első pole-ját és futamgyőzelmét Suzukában, azaz Ceccon idén is egy Alfa Romeo Giulietta TCR-t vezet majd. 

"Reménykedtem benne, hogy a tavalyi jól sikerült év után idén az egész szezonra kapok szerződést, de az ember sosem lehet biztos a dolgában. Michela Cerruti és a teljes Romeo Ferraris csapat az első pillanattól kezdve nagyon őszinte volt velem, és kijelentették, mindenképpen szeretnék folytatni velem a közös munkát" - mondta Ceccon. 

Kattints ide, és kövesd a WTC Blogot az Instagramon is!

"A 2018-ban elértekre visszanézve az az érzésem, idén az élmenők között lehetünk, bár nem szabad alábecsülnünk az ellenfeleinket. Alig várom, hogy kezdődjön a szezon."

A Romeo Ferraris projektvezetője, Michela Cerruti az olasz tehetség csapatra gyakorolt hatását emelte ki.

"Kevin egy nagyon nehéz időszakban került hozzánk, de együtt váratlan eredményeket értünk el. Mindenképpen szeretnénk folytatni egy olyan versenyzővel, aki képes felvenni a kesztyűt, és motiválni az egész csapatot. Hiszem, hogy Kevin egyre növekvő tapasztalatával, és az autón télen elvégzett fejlesztésekkel a szezon elejétől versenyképesek lehetünk" - tette hozzá Cerruti.

A tavalyi sikerek hatására Ceccont a WTCR-el foglalkozó újságírók a 2018-as év legjobb újoncának választották. 

Így fest most a 2019-es WTCR-mezőny:

E.jpg

Hozzászólások