WTCC - Marad a Hondánál a NIKA Racing
Marad a Hondánál a NIKA Racing
Fotó: NIKA Racing

Marad a Hondánál a NIKA Racing

LantiLanti
2015/12/10 13:30

Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki egy kicsit többet várt a NIKA Racing vaskosan beharangozott tegnapi "bemutatójától", mint amit végül kapott. De ne legyünk telhetetlenek, valamit azért megtudtunk.

Egyrészt azt, hogy a svéd alakulat jövőre is indul a WTCC-ben, és maradnak a Honda Civic TC1-nél. Bemutatták a színvilágot is, kékről matt-feketére váltanak az új szponzorok, egészen pontosan a Lifestyle Publishing médiavállalt, a VVS Forum és az Elinstallatören elektronikai cég érkezése miatt.

Hiányérzet azért lehet bennünk, mert a versenyzőről nem esett szó; igaz, előzetesen nem is tettek ígéretet pilótájuk megnevezésére. Tavaly Rickard Rydell és Nestor Girolami váltotta egymást azon az öt hétvégén, amelyen a csapat végül rajthoz állt, és az általános várakozások szerint a 2016-os versenyző is közülük kerülhet ki. Jelenleg a svéd tűnik esélyesebbnek, de várjuk meg a hivatalos bejelentést.

"Nagyon örülünk ezeknek az új szponzorációs előrelépéseknek, és mindannyiukat szeretettel üdvözöljük. A tervezés és felkészülés teljes erőbedobással zajlik a 2016-os évadra, a következő hetekben pedig fontos részletek kerülhetnek a helyükre" - fogalmazott Nicklas Karlsson csapatfőnök.

"A 2015-ös szezon a lehető legrosszabbul alakult számunkra, de sokat tanultunk belőle, és jövőre már úgy térünk vissza, hogy minden szükséges tényező együtt lesz."

Ma aztán egy újabb érdekes bejelentésre került sor: 2016-tól a korábbi legendás svéd hokijátékos, Börje Salming cége adja majd a NIKA Racing csapatruházatát, beleértve a cipőket is. A 64 éves Salming a hetvenes-nyolcvanas években 17 szezont húzott le az NHL-ben, és sokak szerint nagyrészt neki köszönhető, hogy az észak-amerikai jégkorongos közösségben megváltozott az európaiak megítélése, akiket korábban egyszerűen túl puhányoknak tartottak.

Salming volt az első svéd, akit beválasztottak a Hoki Hírességek Csarnokába 1996-ban.

Jobbról: Karlsson, Salming és Salming lánya

Hozzászólások