WTCC - Már lehet rendelni Lynk & Co 03 TCR-t, akkor is, ha nem vagy svéd
Már lehet rendelni Lynk & Co 03 TCR-t, akkor is, ha nem vagy svéd
Fotó: Geely Group Motorsport

Már lehet rendelni Lynk & Co 03 TCR-t, akkor is, ha nem vagy svéd

LantiLanti
2019/09/24 14:32

Elérkezett a pillanat, amit sokan vártak, és amit még többen joggal hiányoltak mostanáig: néhány napja már bárki rendelhet magának Lynk & Co 03 TCR versenyautót a 2020-as évre.

A kínai márka gépét 2018 közepén kezdték el fejleszteni, és idén mutatkozott be az Oscaro WTCR Túraautó Világkupán, ám mostanáig kizárólag a gyárhoz tartozó Cyan Racing versenyezhetett vele. Szeptember 18-án viszont megnyitották a rendelést más csapatok előtt is.

A márka sajtóközleménye szerint a most megrendelt autókat 2020 első negyedévében szállítják az ügyfeleknek, így azokat már a következő szezonban használhatják a csapatok.

"Boldogok vagyunk, hogy tovább növelhetjük a Lynk & Co márka és a sport iránti szenvedélyt azzal, hogy újabb ügyfelek csatlakoznak a programunkhoz. A legfontosabb piacunkkal, Kínával szeretnénk kezdeni, ahol jelentősen növelni akarjuk az ügyfeleink számát" - fogalmazott Alexander Murdzevski Schedvin, a Geely Group Motorsport vezetője. 

A Lynk & Co az egyedüli olyan márka a WTCR-ben, amely egyetlen más bajnokságban sem fut, és sokak szerint ez teljesen szembemegy az ügyfélalapú versenyzés szellemiségével. A legnagyobb probléma, hogy a BoP meghatározásánál így csak egyetlen bajnokságból, és egyetlen csapattól vehetnek adatokat, amikkel sokkal könnyebb játszani. 

Jó kérdés, ez mennyire változik meg jövőre, hiszen ha főleg kínai csapatoknak adják majd el az autóikat, az ebből a szempontból nem biztos, hogy nagy segítséget jelent. 

vitrear34b.jpg

Hozzászólások