WTCC - Már a top3-ban a bathursti WTCR-forduló pályázata
Már a top3-ban a bathursti WTCR-forduló pályázata

Már a top3-ban a bathursti WTCR-forduló pályázata

LantiLanti
2019/05/27 11:28

Egy lépéssel közelebb került a megvalósuláshoz a terv, amely jobban melegíti a túraautó rajongók kebelét, mint a szegedi barackpálinka; jó esély van rá, hogy tényleg rendeznek WTCR-fordulót a legendás Mount Panoramán. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a bathursti városi közgyűlés pályázatot írt ki az utolsó, ötödik helyi motorsportos rendezvényre, amely az elképzelések szerint merőben eltérő lenne a már meglévő négytől (Bathurst 12h, Bathurst 6h, Bathurst 1000 és Challenge Bathurst). 

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

A Motorsport.com értesülése szerint hat beadvány érkezett, amelyből három jutott tovább a második körbe, köztük az idén induló TCR Australia sorozat promóteréé (ARG), amely a csodaszép és világhírű pályára hozná a Túraautó Világkupát. 

Mellettük a Supercars sorozatot szervező Australian Racing Group és a Mountain Motor Sports pályázata van még versenyben. Előbbi egy Goodwood stílusú rendezvényben gondolkodik, utóbbi pedig állítólag aszfaltos ralit rendezne a Hegyen. 

"A közgyűlés most újabb információkat fog bekérni a versenyben maradt felektől, amely alapján megvizsgálja, a benyújtott pályázatok mennyire felelnek meg a város igényeinek. Amíg ez a folyamat le nem zárul, további információt nem áll módunkban kiadni" - idézi a Motorsport.com Graeme Hangert, Bathurst polgármesterét. 

Az első körben kieső pályázók között volt a 24h Series-t működtető holland Creventic cég, és a jó nevű 24 Hours of Lemons is. Utóbbi egy igazi közönség kedvenc "marhaság": endurance versenyeket szerveznek, amelyen 500 dollárnál olcsóbb autókkal lehet csak indulni. 

Hozzászólások