WTCC - Már a Hungaroringen BoP-változtatást akar a Hyundai
Már a Hungaroringen BoP-változtatást akar a Hyundai
Fotó: fiawtcr.com

Már a Hungaroringen BoP-változtatást akar a Hyundai

LantiLanti
2019/04/10 17:08

A marrakeshi második (fordított rajtrácsos) futam megnyerése ellenére gyors BoP-változtatást sürget a Hyundai világkupa-győztes pilótája; Gabriele Tarquini azt szeretné, ha már a szűk három hét múlva esedékes hungaroringi versenyre módosítanának a teljesítmény kiegyenlítés számain.

A koreai márka +10 kiló súlyt, -2.5% motorerőt és (egyedüliként) 90 mm-es hasmagasságot kapott a 2019-es szezonra, és a gyártó által támogatott BRC Racing szerint ez túl nagy hátrányt jelent számukra a riválisokkal szemben.

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

Marrakeshben az első 10-be kerülés is nehéz volt az i30 N TCR-el, az első kvalin egyedül Tarquininek sikerült (6.), míg a másodikon az olasz (9.) mellett Nicky Catsburgnak (10.) is összejött. Az egy körön mindig gyors Michelisz Norbi ellenben egy 12. és egy 15. hellyel zárt. 

Az adatokból most is jól látszott az, amire a hyundai-osok már Barcelonában is panaszkodtak: az autó 4-5 km/h végsebesség-hátrányban volt a rövid marokkói egyenes végén. A csapat szerint így a futamgyőzelem ellenére is azonnal változtatásra van szükség. 

"Fantasztikus volt nyerni, bár az autó egyáltalán nem volt versenyképes a BoP miatt. Remélem, a következő fordulóra változtatnak rajta" - fogalmazott Tarquini. 
"Nem igazán tudtuk kihozni a maximumot az i30 N TCR-ből, és ennek a BoP volt az oka. Jó hír, hogy futamot nyertünk, és a versenyzőink pontokat szereztek, de kiegyensúlyozottan az élen akarunk harcolni. Reméljük, módosítanak a teljesítmény kiegyenlítésen, hogy erre legyen is lehetőségünk" - tette hozzá Gabriele Rizzo, a BRC Racing csapatvezetője. 

Egy évvel ezelőtt egy jóval kedvezőbb BoP-vel a Hyundai dominált Marrakeshben, ők voltak a leggyorsabbak mind a két időmérőn, a három futamból kettőt Tarquini nyert meg, ráadásul a harmadik versenyen az első három helyen Hyundai-versenyző zárt. 

Hozzászólások