WTCC - Már 2014-re készül az Anome
Már 2014-re készül az Anome

Már 2014-re készül az Anome

LantiLanti
2013/05/31 14:41

Dayraut_bmw_general

Idén már biztosan nem tér vissza WTCC mezőnyébe a francia Anome istálló, amely az idénynyitó monzai hétvégén mutatkozott be a világbajnokságon. A csapat a Zengő Motorsport korábbi autóját (Wéber Gábor BMW-jét) vásárolta meg, amellyel a négyszeres Andros Trophy győztes és korábbi francia túraautó bajnok Jean-Philippe Dayraut indult Olaszországban.

A rutinos francia bemutatkozása annak ellenére sikeres volt, hogy nem szerzett pontot. Az időmérőn az utolsó helyen végzett, ám a versenyeken kiválóan ment, pedig Monza kifejezetten nem a BMW-knek kedvezett. Az első futamon egyetlen előzés választotta el a pontszerzéstől, 11. lett, a másodikon pedig 18.-ként intették le.

Az Anome csapat eredeti terveiben a monzai bemutatkozás szerepelt, de nem zárták ki annak lehetőségét, hogy több futamon is rajhoz állnak, ha úgy alakul a szponzori háttér. Mostanra azonban eldőlt, az eredményes belépő ellenére idén már biztosan nem találkozunk velük a WTCC-ben.

"A csapatunk idén már biztosan nem áll rajthoz több versenyen a Túraautó Világbajnokságon. Viszont folynak a tárgyalások arról, hogy jövőre a teljes szezonra benevezzünk, egyelőre azonban még semmi biztosat nem mondhatok" - árulta el a WorldTouringCars-nak Nicolas Boillot, az Anome csapatmenedzsere.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások