WTCC - Magyarországon is versenyzett az Audi negyedik WTCR-pilótája
Magyarországon is versenyzett az Audi negyedik WTCR-pilótája
Fotó: ADAC TCR

Magyarországon is versenyzett az Audi negyedik WTCR-pilótája

LantiLanti
2019/02/07 11:45

Hivatalosan is bejelentette 2019-es WTCR-pilótáit az Audi Sport, és mindössze egy meglepetéssel találkozhatunk a listán: Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay és Ferderic Vervisch mellé a holland Niels Langeveldet szerződtették.

A német márka ismét két partnercsapattal dolgozik majd a Túraautó Világkupán, 2018-hoz hasonlóan két belga alakulat, a WRT és a Comtoyou Racing versenyezteti az Audi RS3 LMS TCR-eket. Egy változás azért történt, úgy tűnik a Lukoil kiszállt, így az előbbi csapat Leopard Racing Team Audi Sport néven fut idén.

Kattints ide, és kövesd az Instagramon is a WTC Blogot

A pilóták leosztásában sincs meglepetés, a WRT-nél marad a Gordon Shedden - Jean-Karl Vernay páros, így értelemszerűen Vervisch és Langeveld alkotja a Comtoyou kettősét.

A holland pilótával kapcsolatban apró adalék, hogy néhány éve még Magyarországon versenyzett a Csuti Laciék által promótált Hankook RCM Cup-ban, ahol többször is nagy csatára kényszerítette Nagy Danit, Nagy Norbit, Tassi Attilát és Tim Gabit.

10639477_596696087123566_6765516478546381396_n.jpg Fotó: Zsille MotorsportA holland pilóta azóta versenyzett a SEAT León Eurocup-ban, amit 2016-ban megnyert, tavaly pedig két győzelemmel a harmadik helyen végzett az ADAC TCR sorozatban.

"Úgy döntöttünk, hogy az ügyfélprogramjaink egy tehetséges versenyzőjét vonjuk be az Audi Sport csapatába. Niels Langeveld kiegyensúlyozottan jól ment az ADAC TCR-ben az elmúlt két szezon során, és ezzel mély benyomást tett ránk" - fogalmazott Chris Reinke, az Audi Sport Customer Racing vezetője.

A 2019-es WTCR-mezőny eddig bejelentett tagjai:

E.jpg

Hozzászólások