WTCC - Magyarország is szerepel a Honda monstre tesztprogramjában
Magyarország is szerepel a Honda monstre tesztprogramjában
Fotó: fiawtcr.com

Magyarország is szerepel a Honda monstre tesztprogramjában

LantiLanti
2019/03/05 17:44

Rendkívül intenzív felkészülési program vár a Hondával versenyző WTCR-csapatokra, erről Esteban Guerrieri számolt be egy argentínai sajtótájékoztatón. 

A helyi média az Argentin Autóklub buenos aires-i központjában találkozhatott Túraautó Világkupa két számukra legfontosabb résztvevőjével, Esteban Guerrierivel és Nestor Girolamival, akik csapattársak lesznek a Honda Civic Type-R TCR-el versenyző All-Inkl.com Münnich Motorsport alakulatnál. 

Kattints ide, és kövess minket az Instagramon

"Már el is indult az előszezon, pénteken utazunk Európába, és kezdődnek a tesztek a Szlovákiaringen, Zandvoortban, Budapesten és Sepangban, majd jön a barcelonai kollektív teszt. Nagyon aktív március áll előttünk" - idézi Guerrierit a Campeones. 

A két jó barát nagyon örül neki, hogy egy hajóba kerültek 2019-re. 

"Egy álmom vált valóra. Estebannak nagy szerepe van ebben, hiszen ő nyitotta ki számomra az első ajtókat, amikor meglátogattam Suzukában. Francois Ribeiro és végig mellettem állt" - fogalmazott a korábbi Volvo-pilóta Nestor Girolami.
"Sok munkába tellett, de végül sikerült. Bebu elég türelmes volt, és megvárta a megfelelő pillanatot, most pedig együtt készülhetünk arra, hogy visszahozzuk a bajnoki címet Argentínába. Ez az álmunk" - tette hozzá Guerrieri.

A kétszeres argentin Super TC2000 bajnok Girolami kiemelte, továbbra is megmarad köztük a baráti viszony, és együtt küzdenek majd a csapat és a Honda sikereiért. 

"(Esteban) komoly tapasztalatokkal rendelkezik, jól ismeri az autót, és ebből előnyt kovácsolhatok magamnak. Szerintem azért engem választott csapattársnak, mert bízik a képességeimben, és abban, hogy kihozzuk majd egymásból a legjobbat. Mindent teljesen átlátható lesz, az összes adatot megosztjuk majd egymással."

A 29 éves argentin hozzátette, szerinte a WTCR egy olyan bajnokság, ahol csak jó csapattaktikával lehet eredményeket elérni. 

A monstre tesztprogram amúgy azóta már javában zajlik, a hondás versenyzők (köztük Tassi Attila) ezekben a napokban Zandvoortban dolgoznak.

Hozzászólások