Magyar - Nagy Norbié a kategória pole
Nagy Norbié a kategória pole
Fotó: ETCC Media

Nagy Norbié a kategória pole

LantiLanti
2014/09/27 21:53

Nagyon aktívak ezen a hétvégén a magyar pilóták a nemzetközi porondon, a SEAT Európa-kupa mellett a Túraautó Európa-bajnokságon is érdekeltek vagyunk Nagy Norbinak köszönhetően.

A spai WTCC hétvégét is megjárt versenyző az utolsó ETCC fordulóra autót váltott, egy kupás SEAT Leónra (nem olyanra, mint Ficza Feriéké, hanem a régebbi változatra) cserélte az S2000-es Chevrolet Cruze-t, amelyet az MGS Racing égisze alatt Csuti Laciék csapata, az RCM Motorsport készít fel számára.

Norbinak nem ismeretlen a technika, tavaly egy ilyen Leónnal versenyezte végig az ETCC-t a Zengő Junior Team színeiben, és ez meg is látszik a teljesítményén; egy híján az összes edzésen megnyerte az SMT (Single Make Trophy) kategóriát, amit gyakorlatilag a régi kupás SEAT-ok számára írtak ki.

Két teszt és egy szabadedzés várt Norbira az időmérő előtt, így bőven volt lehetősége szokni az autót az égig érő rázóköveiről ismert pergusai versenypályán. Sok időre viszont nem volt szüksége, az első teszten egyből abszolút negyedik (kategória első) lett, és többek között Igor Skuz 1.6 turbós Chevyét is elporolta.

A második teszten talán próbálgatott valamit a csapat, mert csak egy kategória negyedik hely jött össze, a szabadedzésen viszont már helyreállt a világ rendje, és Norbi egy abszolút hatodik idővel ismét hozta a géposztályt.

Nagynorbi_etcc_pergusa_arc

A nap legfontosabb pillanata viszont a délután ötkor kezdődő időmérő volt, amit egy alkalommal piros zászlóval is meg kellett szakítani, Nikolai Karamyshev és Igor Skuz ütközése nyomán. Ezt követően azonban Norbi nagyon hamar élre állt az SMT-ben, és onnantól kezdve a többieken volt a sor.

"Az újraindítást követően sikerült mennem egy olyan időt, ami után már nem forszíroztam tovább a dolgot, kijöttem a boxba, és vártam, mire mennek a többiek. Feszült percek voltak ezek, de szerencsére nem kellett visszatérnem a pályára. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszereznem a kategória pole-t" - mesélte Norbi.

Az abszolút értékelésben ez egy ötödik helyet jelentett, a második legjobb SEAT-os pedig jó fél másodpercet kapott Norbitól. Holnap két futam vár a magyar pilótára, ám a gyorsaság mellett ész is kell majd a sikerhez, hiszen Pergusa valósággal falja a gumikat, és mindenütt óriási rázókövek fenik a fogukat a futóműre.

Vasárnap az Eurosport mindkét futamot élőben közvetíti, az első 12:15-kor a második pedig 14:00-kor kezdődik.

A pergusai időmérő edzés végeredménye:

QP_eredmeny_ETCC_pergusa

Hozzászólások